Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak? Prof. Demirtaş'tan rakam verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın ikinci bir asgari ücret zammının sinyalini vermesinin ardından Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş yeni asgari ücret zammına ilişkin bir tahminde bulundu. Demirtaş'ın tahminine göre ikinci asgari ücrete yapılacak zam 1000 TL civarında olacak.

Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak?  Prof. Demirtaş'tan rakam verdi

2022 yılı için yapılan yüzde 50,54 oranında zammın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan ikinci bir asgari ücrete zam açıklaması geldi. Cahit Özkan katıldığı programda "Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız" demişti. 

 Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş yeni bir asgari ücret tahmininde bulundu. Yaz aylarında asgari ücrete 1000 TL zam yapılacağını tahmin eden Demirtaş, bu miktarın da mevcut asgari ücretten daha az bir alım gücü sağlayacağını belirtti.

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücretle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Yaz aylarında asgari ücrete 1000 TL kadar zam yapılacağı tahminini aktaran Demirtaş, bu miktarın ise şu anda mevcut olan asgari ücretten daha az bir alım gücü sağlayacağını söyledi.

Demirtaş'ın, 2022 sonunda açıklanan asgari ücret için tahmin ettiği rakam gerçekleşmişti.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın paylaşımında "Tahminimi yazayım: Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar" dedi.