İkinci el araba alacaklar dikkat! Bahar dönemi...

Pandemi döneminde el yakan araba fiyatlarına ilişkin, Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, “Önümüzdeki ay itibariyle ikinci elde yüzde 5 ile 10 arası zam yapılabilir” dedi.

İkinci el araba alacaklar dikkat! Bahar dönemi...

Koronavirüs salgını sürecinde artan üretim ve tedarik sıkıntıları ile artan ikinci el araba fiyatlarının uzun süre yüksek seviyelerde seyretmesinin ardından markalar kampanyalarını artırdı. Garaj Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, "Kasım ayıyla birlikte son bulan fiyat yükselişleri, ikinci el araba almak isteyenleri de harekete geçirdi 100 liraya bir araba alıyorsunuz, 110 liraya satacaksınız ama aynı arabanın sıfırı 90 lira” diyerek şöyle devam etti:

Böyle olduğu için şu an ikinci el piyasası durağan. 3-4 aydır ciddi durağanlık var. Ama geçenlerde taksit sayısı 60’a çıktı, biraz daha önümüzü görmeye başlıyoruz. Araba almak isteyenler için bu dönem uygun.

Özkan, “Şu an ikinci elde fiyatlar çok cazip. Eğer ihtiyacı görecek araba almak isteyenler varsa; ikinci elde de sıfırda da ciddi bir fırsat var. Önümüzdeki ay itibariyle ikinci el uzun süredir zam yapılmadığı için yüzde 5 ila 10 arası zam yapılır diye düşünüyorum” dedi.

Bu dönemin hareketli olduğunu belirten Özkan, “Bahar da geldi. Kışı bir şekilde atlattık ama herkes şimdi tatile, memleketine gitmek isteyecek bu da araba ihtiyacını artıracak. Yüzde 30 ila 50 artar diyemiyoruz çünkü henüz onu gösterecek bir göstergemiz yok. Satmak isteyenler şu an satarsa zarar edebilirler. Nisan-Mayıs gibi fiyatlar çok daha yerine gelecektir” ifadelerini kullandı.