İkinci el alacaklar dikkat! Fiyatlar düştü, araç başına...

Otomobilde matrah düzenlemesinin ardından sıfır araçlarda düşen fiyatlar ikinci el piyasasına da olumlu yansıdı. Aylardır durgun olan piyasada telefonların çalmaya başladığı kaydedildi. İşte son durum...

İkinci el alacaklar dikkat! Fiyatlar düştü, araç başına...

Otomobil fiyatlarında ÖTV düzenlemesinin yürürlüğe girmesinin ardından indirim gelen sıfır araç fiyatlarının ikinci el piyasasına da yansımaya başladığı kaydedildi. 

Matrah düzenlemesinin ardından ikinci el araç fiyatlarında da araç başına 20-30 bin liralık düşüşler oldu. 

Yeni düzenleme ile motor hacmi 1.600 santimetreküpe kadar olan otomobiller ve bazı hibrit otomobiller için ÖTV matrah limitleri artırıldı. En düşük ÖTV oranı için gerekli olan limit, 120 bin liradan 184 bin liraya çıktı. Yüzde 80 vergi uygulanan içten yanmalı motorlu araçlarda en yüksek sınır, 200 bin lira yerine 280 bin lira oldu.

Düzenlemenin etkisiyle yaşanan hareketliliğin sene sonunda hız kazanması bekleniyor. Konuyla ilgili Galerici Celal Aktaş, şöyle konuştu:

Matrah düzenlemesiyle piyasada bir hareketlilik başladı. Bundan sonra da hareketlilik olacağını düşünüyorum. 4 aydır durgun bir piyasa vardı. Son zamanlarda telefonlar da çalmaya başladı. Bazı sıfır araçlarda bir gerileme yaşandı. İkinci el araçlarda da biraz gerileme yaşandı diyebiliriz. Ortalama yüzde 15 bir gerileme yaşandı.