İkiz kardeşler koronavirüs yüzünden mahsur kaldı! Böyle isyan ettiler!

İki İngiliz vatandaşı kız kardeş, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a sosyal medya üzerinden mesaj yolladı. 28 yaşındaki polis memuru ve 25 yaşındaki acil servis hemşiresi, mahsur kaldıkları ülkeden evlerine dönebilmek ve koronavirüs kabusuyla savaşabilmek için Facebook'tan çağrıda bulundu.

Aslen İngiltere'nin Cumbria bölgesinde yaşayan seyahat tutkunu Addison Kardeşler, tatil yapmak üzere Filipinler'e gitmişti. Ancak 14 Mart'ta evlerine dönmeyi planlayan kardeşlerin bu planı hayal oldu.

Uçuşları iptal olan ve Filipinler'in Cebu kentinde 10 gün mahsur kalan Jenny ve Rosie, 24 Mart'ta Cebu'dan kalkan son uçağa binmeyi başardı. Ancak bu uçak Dubai'ye gidiyordu. Dubai'den British Airways ile İngiltere'nin başkenti Londra'ya dönmeye planlayan kardeşler, uçuşlarının iptal olduğunu öğrendi.

24 Mart gece yarısında tüm uçuşlar durdurulunca, Dubai'de mahsur kalan kız kardeşlere, elçilikleri ve havayolları ile iletişim kurmaları söylendi. Havalimanında açık hiçbir yerin olmadığını söyleyen Jenny ve Rosie Addison, Facebook üzerinden Başbakan Johnson'a seslendi ve kurtarılmalarını istedi.

Dubai'de pasaportlarına el konulduğunu da söyleyen kardeşler, bir an önce anavatanlarına dönerek görevlerini icra etmek istediklerini belirtti.