Kriz büyüyor! "645 ilaç rafta yok"

İstanbul Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Simla Sezgin, tv100 canlı yayınında, "645 ilaç rafta yok" iddialarına ilişkin soruları yanıtladı. tamamen olmayan ilaçların yanında kısıtlı sayıda gelen ilaçların bulunduğuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Simla Sezgin, tv100 canlı yayınında yaptığı açıklamada son dönem büyüyen ilaç krizi ve "645 ilaç rafta yok" iddialarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sezgin, tamamen olmayan ilaçların yanında kısıtlı sayıda gelen ilaçların bulunduğunu ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

İlaç var mı var, geldi mi geldi, ama kime yetti? 10 kişiden yedisine yetmedi. O yedi kişinin tedavisi olmuyor. Sonuç olarak ilaçta çok büyük bir sıkıntı var bunu söyleyebilirim.

Sezgin, güncel döviz kurları ile sabitlenen ilaç fiyatlaması yapılan kur arasındaki farkın açılması nedeniyle yaşanan problemin 2018 yılından bu yana giderek artmış olduğuna dikkat çekti.

"Euro'nun sabitlenmesi firmaların üretimde zorlanması anlamına geliyor. Bu da üretimin Türkiye'ye gelmesinde sıkıntı yaratıyor. Biz bunu yaklaşık 8 aydır kesintisiz yaşıyoruz" diyen Sezgin, sorunun çözümü için ilaçlar kararnamesini gündeme getirdiklerini ifade etti.