İlçede neredeyse içecek su kalmadı! Yağmur duasına çıktılar

Mersin'in Mut ilçesinde yeterli yağışın olmaması ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle kuraklık boy gösterdi. Su kaynaklarının neredeyse kuruduğunu söyleyen çok sayıda vatandaş, Kavaklı Mahallesindeki tarihi ören yerinde yağmur duasına çıktı.

İlçede neredeyse içecek su kalmadı! Yağmur duasına çıktılar

Ocak ayının sonlarına yaklaşmamıza rağmen bu yıl birçok bölgede olduğu gibi Mersin'in Mut ilçesinde de yeterli yağış yağmadı. Yağışların azlığı nedeniyle çok sayıda vatandaşın katılımıyla çıkılan ören yerinde namaz kılınarak yağmur duası edildi.

İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk'le birlikte daire amirleri ve mahalle sakinlerinin katıldığı yağmur duası öncesine istiska (yağmur duası) namazı kılındı.

İlçede neredeyse içecek su kalmadı! Yağmur duasına çıktılar - Resim : 1

Namazın ardından tövbe istiğfar getirilerek müftü Öztürk eşliğinde yağmur duası edildi.

Bölgenin en kurak dönemlerinden birinin yaşadıklarını belirten Mut Müftüsü Mustafa Öztürk, son aylarda neredeyse hiç yağış olmadığını kaydetti.

Su kaynaklarında kuruma yaşandığını aktaran Öztürk, "Yağmur yağmamasından dolayı çiftçilerimiz sıkıntı içinde. Su kaynaklarımız neredeyse kurudu. Zaman zaman su sıkıntısı çekiyoruz. Burada hep birlikte dua ettik. İnşallah Kadirli'ye bolluk ve bereket gelir" dedi.