İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan İsveç'teki skandal gösteriye tepki

İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan PKK'lı grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maketiyle, hakaret içeren bir eylem yaptı. Eyleme Ankara'dan sert tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Terör örgütü üyelerinin Cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz" açıklamasında bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan İsveç'teki skandal gösteriye tepki

İletişim Başkanı Altun İsveç'teki gösteriye sert tepki gösterdi. Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada, İsveç'in terör örgütlerine karşı gereken adımı en kısa sürede atması gerektiğini kaydetti.

Altun’un paylaşımı şöyle:

“İsveç’teki PKK terör örgütü mensuplarının Türkiye ve demokratik yollardan başa gelmiş cumhurbaşkanını hedef almasını en sert biçimde kınıyoruz. İsveç makamlarının daha fazla gecikmeksizin terörist gruplara karşı gerekli adımları atmasını talep ediyoruz. İsveç, 70 yıldır üyesi olduğumuz NATO’ya girmek istiyorsa Madrid’de verdiği sözleri tutmalıdır. Bu konuda Türkiye’nin herhangi bir taviz vermesini beklemek beyhude olacaktır. PKK terör örgütünün Stockholm’de İsveç hükümetine bu şekilde meydan okuması, İsveçli yetkililerin son günlerde iddia ettikleri gibi terörle mücadelede gerekli adımları atmadığının kanıtıdır.”