İlk 3 şaşırtmıyor! Salgında servetleri 450 milyar dolar arttı

Koronavirüs salgını dünyanın sayılı zenginlerinin servetinde bir değişikliğe neden olmadı. Aksine servetlerine servet kattı. Peki, en büyük yükseliş hangi isimde? İşte detaylar...

İlk 3 şaşırtmıyor! Salgında servetleri 450 milyar dolar arttı

Koronavirüs salgınında en büyük servet artışı teknoloji, sağlık ve sanayide oldu. Hal böyle olunca dünyanın en zengin 10 kişisinin toplam serveti 450 milyar dolar arttı. Serveti en hızlı artan ilk üç isim ise hiç şaşırtmadı.

Listenin başında Tesla ve Space X’in kurucu CEO’su Elon Musk kgeldi. Servet konusunda en hızlı yükselişlerden birini Tesla ve Space X’in kurucu CEO’su Elon Musk kaydetti. Elon Musk'ın Mart ayında 25 milyar dolar olan serveti, salgının elektrikli araçlara geçişi hızlandırılacağının da öngörülmesinin etkisiyle 153 milyar dolara yükseldi.

Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos da Mart ayından bu yana servetini 70 milyar dolar artırdı. Bezosun toplam serveti Mart ayından bu yana yüzde 66 artarak 186 milyar dolara yükseldi. Amazon hisseleri de Mart ayından bu yana yüzde 90 değer kazandı.

Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’in tahmini 120 milyar dolarlık bir serveti var. Gates’in serveti Mart ayından bu yana yaklaşık 20 milyar dolar arttı.