İlkay öğretmeni kendi kiraladığı katil öldürmüş

Evinde kurşunlanarak öldürülen öğretmen İlkay Sivaslı'yı kendisini öldürmesi için tuttuğu kiralık katilin öldürdüğü ortaya çıktı. Kiralık katil Tanju. D. tutuklanarak cezaevine kondu.

Ölümü ile öğrencilerini büyük üzüntüye iten İlkay öğretmenin ölümünün ardından filmleri aratmayacak bir dram çıktı. 10 yıldır İ.E ile sürdürdüğü ilişkisi kötü giden İlkay öğretmen intihar etmeyi başaramayınca kendine bir kiralık katil tuttu. 

Kendisini öldürmesi için internetten bulduğu 5 bin liraya Tanju D. ile anlaşan öğretmen öldürüleceği günü beklemeye başladı. Ancak kiralık katıl Tanju D., İlkay öğretmene aşık olduğu için bir türlü ödüremiyordu.

Kartal Atatürk İİköğretim Okulu 4-İ sınıf öğretmeni İlkay Sivaslı, 19 yıldır öğretmenlik yapıyor ve 10 yıldır da İ.E. ile ilişki yaşadı. Genç kadın, 10 yıl geçmesine rağmen aralarındaki ilişkinin ilerlememesi nedeniyle bunalıma girdi. İntihar etmeyi başaramayınca internetten 24 gün önce 5 bin lira karşılığında kiralık katil Tanju D.'yi tuttu.

Arkadaşlarının yanında kendisini öldürmesini istedi

İlkay Sivaslı, kiralık katili tuttuktan sonra ondan kendisini arkadaşlarının yanında öldürmemesini istedi. Kiralık katil, eline birçok fırsat geçmesine rağmen  İlkay öğretmeni bir türlü öldüremedi. Bunun üzerine Sivaslı, “Neden öldürmüyorsun, neyi bekliyorsun” diyerek katilini arayarak, kendisini öldürmesi için ısrar etti.  Bunun üzerine Tanju D.,  21 Nisan'da Pendik'teki evine gitti. Kadını önce boğmak isteyen ancak acı çektiğini görünce vazgeçen katil, tabancayı çıkartarak kadına ateş etti. Sivaslı yaralandıktan sonra katil, Sivaslı'nın telefonundan sağlık ekiplerini aradı. Eve gelen ambulans Sivaslı'yı Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırdı. Ancak Sivaslı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öldürüp hastaneden kaçtı polis yakaladı

Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kamera görüntülerinden katil Tanju D.'nin kimliğini belirledi. Katilin Adana'ya kaçtığını belirleyen polis oraya giderek gözaltına aldı. İstanbul'a getirilen katilin telefonunda polisin yaptığı incelemede, Sivaslı ile yaptığı konuşmaları kaydettiğini belirledi. Kayıtlarda, katilin kendisini öldürmesi ile ilgili veriler bulunduğu bildirildi.