İlker yardım eli bekliyor

İlker Bayrak, 65 santimetre boyunda ve sadece 4 kilo ağırlığında. Yaşını duyanlar ise inanmakta zorluk çekiyor. Milyonda bir görülen hastalığın pençesinde olan İlker tam 14 yaşında.

İlker yardım eli bekliyor

Bursa'da yaşayan İlker Bayrak doğuştan Silver-Russell sendromu (büyüme ve gelişme geriliği) hastası. Dünyadaki çok az sayıdaki çocuktan biri olan İlker'in yaşam mücadelesi zorluklar içerisinde geçiyor.

2005 yılında dünyaya gelen İlker'in anne ve babası Adnan - Elif Bayrak çifti, doğuştan itibaren gelişme sorunu bulunan çocuklarını Bursa'daki hastanelere götürdüklerini ancak bir teşhis konulamadığını söyledi. Daha sonra babası İlker'i 14 yaşında olmasına rağmen 4 kilogram ağırlığı ve 65 santimetre boyu olan İlker, her şeye rağmen neşesi ile dikkat çekiyor.

En büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin efsane kalecisi Volkan Demirel ile tanışmak olduğunu kaydeden İlker, bir gün iki isimle bir araya gelmenin hayallerini kuruyor.

Etrafına neşe saçıyor

Çocuğunun 850 gram ağırlığında dünyaya geldiğini belirten baba Adnan Bayrak, "Çocuğumuz doğduğunda 100 gün küvezde kaldı. Gelişmediğinden dolayı hastanelere başvurduk. Ankara'da yapılan incelemelerde 'Silver Russel' adı verilen hastalık teşhisi konuldu. Milyonda bir görülen bir hastalık. Allah, bize nasip etmiş. Türkiye'de bu hastalığı bulunan 3 kişi vardı. Birisi hayatını kaybetti. Onlar, çok özel ve farklı çocuklar. Biz bu konuda çok şanslıyız. Evimizin ve Bursa'nın neşesi oldu. Gittiği her yerde neşe kaynağı haline geldi. Şu anda 8.sınıf öğrencisi, evde eğitim alıyor. İkinci çocuğumuz çok sağlıklı ve normal" diye konuştu.