İlkokullarda korona virüs riski var da anaokullarında yok mu?

Milli eğitim bakanlığı korona nedeniyle ilk orta ve liselerde uzaktan eğitimi 22 Ocak’a uzattı. Yarıyıl tatili de uzadı. Ancak bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi. Çünkü anaokullarında yüz yüze eğitim devam ediyor. Çocuklar virüsü eve taşıyor...

Milli eğitim bakanlığı korona nedeniyle ilk orta ve liselerde uzaktan eğitimi 22 Ocak’a uzattı. Yarıyıl tatili de uzadı. İlkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları ders etkinliklerine katılım puanıyla belirlenecek.

Uzaktan eğitimse 22 Ocak’a kadar uzatıldı, ardından da 3 haftalık yarıyıl tatili var denildi.

Yani 15 şubata kadar ilkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim olmayacak. Ancak bu durum tartışmaları da beraberinde getiriyor. Çünkü virüs tehlikesi nedeniyle ilkokulalar kapalı ancak anaokulları yüz yüze eğitime devam ediyor

Bu durum virüsle savaşta riskleri de beraberinde getiriyor.

Çocuk hastalıkları uzmanı profesör filiz bakar da uyarıyor.

Bakar, “anaokullarının açılması korona virüs bulaşması açısından risk oluşturmaktadır. Hepsini aynı kategoride değerlendirmek gerek. Bulaştırıcılık açısından her iki grupta aynı” diyor.

 "ilkokullarda korona riski var da anaokullarında yok mu?" sorusu soruluyor. Vatandaşın da kafası karışıyor.

Bakar son olarak “İlk okula giden çocuğun da bulaştırıcılığı vardır. Ana okula giden çocuğunda. Bunlar yine bir araya gelecek oyun oynayacak, zıplayacak ve bu şekilde de bulaştırıcılık olacak. “Hem birbirlerine bulaştıracaklar hem de eve geldiklerinde büyüklerine bulaştıracaklar” dedi.