İmamoğlu: Talebimizi 6 Temmuz'da yeniledik

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme konusuna ilişkin "6 Temmuz'da telefonla kendilerine, makamlarına talebimizi yineledik, 2 gün sonra da yazılı bir talep gönderdik. Haber bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

İmamoğlu: Talebimizi 6 Temmuz'da yeniledik

İmamoğlu, CHP'li İstanbul ilçe belediye başkanları ve CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleriyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. İmamoğlu burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Anıtkabir defterini ikinci kez imzaladığı ifade edilerek, duygularının sorulması üzerine İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Çok rastlanır bir durum değil, iki mazbata, iki seçim, bazılarına göre 'İki mazbata eşittir 10 yıl' bile diyen var. Tabii işin esprisi bir yana bunları yaşamak istemezdik. Türkiye'miz ilginç bir demokrasi sınavı verdi. Bu demokrasi sınavı her şeye rağmen Türkiye'mize büyük bir mesaj vermiştir. Bundan sonra hakimiyetin millete ait olduğunu ve bunun kayıtsız şartsız olduğunu 23 Haziran'da tescillemiştir. O bakımdan 'Hiç kimse milletin iradesini yok saymaya kalkmasın' demiştir. Tabii gönül isterdi ki bu olmasın, Ata'mızın huzuruna çok gelmek isteriz o ayrı ama vesilesi bu olmasın inşallah."

"6 Temmuz'da talebimizi yeniledik"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme konusunda resmi bir talepte bulunup bulunmadığı, buna bir cevap verilip verilmediği sorusuna karşılık İmamoğlu, seçimi kazandığı gece bu diyaloğu kurma isteğini beyan ettiğini anımsattı. İmamoğlu, "6 Temmuz'da telefonla kendilerine, makamlarına talebimizi yineledik, 2 gün sonra da yazılı bir talep gönderdik. Hatta bugün de Ankara'da olacağımızı sadece bilgi olarak yazdık ama müsait oldukları zaman diliminde konuşup, İstanbul'un brifingini kendilerine aktarmamızı, mevcut durumu kendilerine aktarma isteğimizi ilettik, haber bekliyoruz." dedi.