İmamoğlu: İBB olarak sokağa çıkma yasağından haberdar değildik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağı hakkında bildirilmediklerini ve bu nedenle yarın İstanbullulara hangi hizmetleri vereceklerini bilemediklerini söyledi.

İmamoğlu: İBB olarak sokağa çıkma yasağından haberdar değildik

İçişleri Bakanlığı'nın 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu Twitter'dan "İBB olarak sokağa çıkma yasağından haberdar değildik" dedi. 

İmamoğlu paylaşımında, "Sokağa çıkma yasağı kararı ansızın alınmamalı. İBB olarak bu kritik karardan haberdar değiliz, bilgilendirilmedik. Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz. Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır" 

İmamoğlu daha sonra yaptığı paylaşımda ise, "11 Nisan Cumartesi itibariyle İBB’nin tüm hizmetleri sokağa çıkma serbestisi olanlar için devam edecek. Halk Ekmek ve Hamidiye Su %100 üretime geçti. İBB, tüm İstanbul’un gıda ihtiyacına yetecek kapasitededir. Halkımız sakin olsun ve güvende hissetsin. Lütfen herkes evine dönsün"  açıklamasında bulundu.