İmamoğlu’ndan CHP’yi karıştıran vekalet: Koltuğu İYİ Partili isme bıraktı

İBB Başkanı İmamoğlu 2 gün İstanbul dışında olacağı için başkanlık vekaletini CHP'li meclis üyesi yerine İYİ Partili Akın Gürkan’a verdi. Eski İBB Meclis Üyesi CHP'li Hüseyin Sağ "20 yıldır İBB Meclisini takip ederim, ilk defa böyle bir uygulamaya denk geliyorum.” mesajıyla atamaya tepki gösterdi.

İmamoğlu’ndan CHP’yi karıştıran vekalet: Koltuğu İYİ Partili isme bıraktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hafta sonu 11 Haziran ve 12 Haziran tarihlerinde İstanbul dışına çıktı. İmamoğlu, il dışına çıkması nedeniyle yerine daha önce vekalet eden ve 'Başkan Yardımcısı olarak' görevlendirilen CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Aksu yerine İYİ Partili Akın Gürkan'a vekalet verdi.

İmamoğlu imzalı İlgili makamlara gönderilen vekalet yazısında "11.06.2022, 12.06.2022 tarihleri arasında 2 gün il dışında olacağımdan, bu süre zarfında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Vekaleti görevi, Meclis Üyesi Sayın Akın Gürkan tarafından yürütülecektir" ifadelerine yer verildi.

İYİ Partili Özkan "Hayırlı olsun" 

İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erhan Özkan, atamayı sosyal medya hesabından “ İyi Parti İlçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği yapan 'İstanbul Yerel Yönetimler' Ailemizin üyesi Akın Gürkan: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Ekram İmamoğlu tarafından İBB Bşk Vekili olarak atanmıştır. Değerli görevinde başarılar dileriz” sözleriyle duyurdu.

İmamoğlu’ndan CHP’yi karıştıran vekalet: Koltuğu İYİ Partili isme bıraktı - Resim : 1

CHP'liler tepki gösterdi 

Genellikle İBB Başkanının meclis vekaletini kendi grubundan bir üyeye verdiğini belirten bazı CHP'liler ise duruma tepki gösterdi. Aksu'nun yerine İYİ Partili Gürkan'a verilmesi üzerine sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Eski İBB Meclis Üyesi CHP'li Hüseyin Sağ "20 yıldır İBB Meclisini takip ederim, ilk defa böyle bir uygulamaya denk geliyorum. İBB CHP'li Meclis üyeleri yeterli değil demek ki.” dedi.