İmamoğlu'ndan 'FETÖ'cü danışman' iddialarına yanıt

AK Parti grubunda "İmamoğlu'nun danışmanı FETÖ’cü çıktı" başlığıyla yayınlanan görüntülere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan tepki geldi. Erdoğan'la görüşme talebini geri çektiğini söyleyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanına "Bu kumpastan haberiniz yok muydu?" diye sordu.

İmamoğlu'ndan 'FETÖ'cü danışman' iddialarına yanıt

AK Parti grubunda yayınlanan video, İmamoğlu'nu kızdırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasına hedefine CHP'yi aldı. Grup toplantısında yayınlanan videoda "İmamoğlu'nun danışmanı FETÖ’cü çıktı" başlığı atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise iddiaları yalanladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da 3 soru yöneltti. Görüşme talebini de geri çektiğini söyledi.

İmamoğlu, “Ben Sayın Cumhurbaşkanına soruyorum. 31 Mart seçiminin gölgesinde bahsi geçen Erkan Karaarslan’ın avukatını İzmir’e hangi bakanınız davet etti. Hem de bilet alarak. Hala hali hazırda kabinenizde bulunan bu bakan bu kişi İmamoğlu’na; öncelikle FETÖ, yoksa yolsuzluk suçu atma, amacımız onları bitirmek dedi mi, demedi mi.

Bu kumpastan Cumhurbaşkanının haberi var, mı yok mu?

Bu vatandaş şu anda serbest. Böyle ayıp ifşa olur mu? Bu adam suçsuz ve sokakta. Siz FETÖ’nün imamı diye başlık atıyorsunuz bir oturum da grup toplantısında altına da İmamoğlu'nun danışmanı diyorsunuz. Kim inanır size yahu…” ifadelerini kullandı.