İmralı Heyeti'nden Özgür Özel'e ziyaret

DEM Parti İmralı Heyeti’nin siyasi parti ziyaretleri sürüyor. Heyet üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Özgür Faik Erol, saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan CHP lideri Özel, "Komisyonun rapor yazım aşamasını hızlı bir şekilde ilerletmesini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İmralı Heyeti'nden Özgür Özel'e ziyaret

DEM Parti'nin İmralı Heyeti siyasi parti ziyaretleri sürüyor.

Heyet üyeleri Pervin Buldan, Mithat Sancar ve Özgür Faik Erol saat 12.00’de CHP Genel Merkezi'ne gelerek Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya geldi.

CHP lideri Özgür Özel görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Komisyonun rapor yazım aşamasını hızlı bir şekilde ilerletmesini, partilerin ortaklaştığı yaklaşımlar üzerinden hep birlikte ve herkesin kabul edebileceği, onaylayabileceği, Türkiye'nin hem terörsüz Türkiye hedefini hem demokratik hedefini birlikte hayata geçirebilecek; iç içe böyle bir süreci gerçekleştirebilecek, bu topraklar üzerinden gözyaşlarının durmasını sağlayacak ve Türkiye'nin yarınlarına barış içinde; el ele, Türk'ün de Kürt'ün de evladının geleceğinden endişe duymadığı yarınları umut ediyoruz. Hem Türkiye'de hem Suriye'de. 

Anayasal, demokratik ve barış içinde iki devlet ümit ediyoruz ve Türkiye'de de Suriye'de de barışın kardeşliğin hakim olmasını, iki tarafta da tam anlamıyla barışın hakim olmasını, iyi ilişkileri, yarınlara güvenle adım atmasını ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ardından söz alan Pervin Buldan, şunları kaydetti:

"Çok önemli ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiğimizin altını çizmek isterim. Sürecin geldiği aşamaları detaylı bir şekilde tartıştık ve konuştuk. Tarihsel bir dönemeçte CHP'nin yapıcı rolüne büyük bir önem veriyoruz. Kürt sorunu siyaset üstü bir meseledir ve bu sorunu çözmek hepimizin görevidir diye düşünüyorum.  Bundan sonra böylesi bir sürecin yaşanmaması için hepimizin elini taşın altına koyması lazım. Dolayısıyla bu meselede emei geçen herkesin emeğinin kıymetli olduğunu söylemek istiyorum.Bu görüşmeyi çok önemsediğimizi belirteyim ve sayın Genel Başkan'a, heyete ve sizlere teşekkür ederim." 

Heyetin CHP'ye geçtiğimiz hafta başında yapmayı planladığı görüşme Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti.

EMEP ZİYARETİ

Heyet, CHP ziyaretinin ardından Emek Partisi (EMEP) Genel Merkezi'nde, EMEP heyetiyle de görüşecek. Görüşme saat 16:00'da gerçekleşecek.

Öte yandan Heyet, 20 Aralık Cumartesi günü AK Parti ve Türkiye İşçi Partisi'ni (TİP) ziyaret etmişti.