İnce İnce doğramışlar!

“Kimine göre, cumhurbaşkanlığı adaylığı sonrası yaşanan yenilgiden sonra yaptığı açıklamalar, kimine göre Beştepe’ye giden CHP’li tartışması sırasında ortaya attığı ‘CHP içindeki çete’ suçlaması, kimine göre ise son kurultayda Parti’nin cumhurbaşkanı adayının tuvaletinin yanında bir yere layık görülmesi…

Bana göre bütün bunlar tali nedenler. İpler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, partisinin cumhurbaşkanı adayını açıklarken Muharrem İnce için sarf ettiği “Gel bakalım buraya Muharrem” sözleriyle koptu. Kılıçdaroğlu bu hamleyle hem parti içinde kendisine en büyük alternatif olan İnce’yi diskalifiye etmiş oldu, hem de ‘patron benim’ mesajını verdi.

…İkincisi dostlar konusu. Öyle evirip çevirmeye gerek yok. Kılıçdaroğlu’nun dostlarının kim olduğu belli. İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve her ay mütemadiyen görüştüğü Abdullah Gül. Bu durumdan CHP içinde ve tabanında çok rahatsız olan ciddi bir kesimin olduğu belli. İnce bunu söylüyor ve Kılıçdaroğlu’nu bölücülükle suçluyorsa takke düşmüş kel görünmüştür.

Ortada iddia edildiği gibi, ‘Dostlarıyla birlikte iktidara yürüyen bir CHP’ tablosu falan da yok. İktidarı taklit etmeye çalışarak, artık kavga etmeyeceğiz diyerek, ülke adına hiçbir politika üretmeyerek, dostlarından gelecek kırıntı oylara güvenerek, terör örgütlerinin siyasi uzantılarıyla gizli ittifaklar kurarak iktidar olunmaz”.

Gördüğünüz gibi Muharrem İnce’nin açıklamalarından önce tespitlerimi tek tek sıralamışım ve anlaşılıyor ki yanılmamışım…

Peki, İnce ne demiş:

“Mitingde görevlendirdiğim arkadaşım listeye konulmamış. Sıfır moralle miting yaptırdılar bana. Bana yakın isimleri milletvekili adayı yapmıyorlar. Bu psikolojide miting yaptırıyorlar moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar.

Geldik seçim gecesine. Bana bilgi verin dedim bilgi vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı kalmadı mı? Bilmiyorum. 13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisi yok. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Gece yarısı bizim genel başkan yardımcılarımız çıktı seçim ikinci tura kaldı dedi. Nerden biliyorsun. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. O gece krizi kötü yönetmiş olabilirim özür diliyorum ama bana veri veremediler. Seçim geçmiş parti seçimi tartışıyor beni davet etmiyorlar.

…Bir CHP’li saraya gitmiş. ” Yapmayın etmeyin Genel Başkan'ı arıyorum “gelin bir araya gelelim” diye. İki gazeteciye dava açtım Genel Merkez açamadı. Acaba Genel Başkan Yardımcıları'ndan biri mi gitti. İnsanın aklına bu geliyor.

…CHP’nin iktidarı demek şu demek CHP Genel Başkanın cumhurbaşkanı olması demek. Ben iktidardan bunu anlarım. Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksan ben ona CHP iktidarı demem ki. Genel başkanın böyle bir iddiası yok ki. Böyle bir iddiası yoksa CHP’nin iktidara yürüdüğü hayal demektir. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum. İktidara yürüme iddiası yok ki zaten.

…Ama unutmayın. İstanbul’u, Ankara’yı, Mersin’i, Adana’yı bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. HDP’liler kazandırdı. Aday çıkarmadılar. Ama seçimden sonra CHP Kürt vatandaşlarımıza yürekten bir teşekkür edemedi. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarımıza”.

Yani ne diyor Muharrem İnce?

Beni ince ince doğradılar! Ben Kılıçdaroğlu’nun karşısındaki en güçlü adaydım, beni Cumhurbaşkanı adayı göstererek diskalifiye ettiler. Yanımda hiç durmadılar, bu bir…

İkincisi… Kılıçdaroğlu sürekli görüştüğü Abdullah Gül’ü aday göstermek istiyor.

Üçüncüsü… CHP ve Kılıçdaroğlu’nun iktidar hedefi yok.

Dördüncüsü… Son yerel seçimleri HDP oyları ile kazandık. Yani CHP-HDP ittifakı çok net.

Beşincisi… Ben Cumhurbaşkanı adayıyım…