İncirlik'te nükleer silah iddiası!

NATO’nun gizli raporunda nükleer silahların yeri açıklandı, rapor kısa bir süre sonra ise kaldırıldı. NATO'nun gizli raporuna göre Avrupa'daki 150 nükleer silahtan 50'si İncirlik Üssü'nde bulunuyor. NATO, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İncirlik'te nükleer silah iddiası!

NATO, ABD ve Avrupa’da bulunan nükleer silahların hangi ülkelerde bulunduğunu dair bir rapor yayınladı. Belçika basınının raporu haber olarak duyurmasının ardından rapor kaldırıldı. Raporda Türkiye'ye ilişkin de önemli bir ayrıntı yer alıyor. Çünkü rapor, Avrupa'daki 150 nükleer silahtan 50'sinin Türkiye'nin İncirlik Üssü'nde bulunduğunu söylüyor.

NATO tarafından kısa bir süre yayında kaldıktan sonra kaldırılan raporda, ABD’nin Belçika, Almanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye’deki nükleer silahlarının yeri açıklandı.Gizli 150 nükleer silahın Belçika’da bulunan Kleine Brogel Üssü, Almanya'daki Büchel Üssü, İtalya’da bulunan Aviano ve Ghedi-Torre üsleri ile Hollanda’daki Volkel Üssü' ve Türkiye'de İncirlik Üssü'nde yer aldığı belirtildi. Rapordaki önemli bir ayrıntı ile İncirlik Üssü'ndeki nükleer silah sayısı... Toplan 150 adet olan nükleer silahların önemli bir kızmı, üçte biri İncirlik Üssü'nde yer alıyor.

NATO'nun böyle gizli bir raporu neden açıkladığı bilinmiyor. Konuya ilişkin NATO'dan henüz bir açıklama yapılmazken özellikle Belçika'da bu haber bomba etkisiz yarattı. İki dünya savaşında acı çeken ülkenin silahsızlandırılmasını isteyen Belçika, her iki dünya savaşında da Alman orduları tarafından işgal edilmiş, ülkenin toprakları savaş alanı olarak kullanılmıştı.