The Times: Theresa May istifa edecek

İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit açmazından dolayı istifa edeceğini duyurdu. İddiaya göre istifanın sebebi 'taviz'ler.

The Times: Theresa May istifa edecek

İngiltere son bir kaç yılını harcadığı ancak bir türlü sonuca ulaşamadığı Brexit nedeniyle çıkmaza girdi. Brexit önerisinin halkın kabul etmesinin ardından parlamentoya sunulması beklendiği gibi sonuçlanmadı ve Başbakan Theresa May tam üç kez reddedildi. Siyasi ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçen İngiltere'de çare Theresa May'in istifası olarak görülüyor.

Daha önce Brexit sürecini sonlandırmadan görevi bırakmayacağını açıklayan May'in hakkında ortaya atılan son iddia bu söylemlerin aksine. The Times gazetesine göre May bugün istifa edecek.

Başbakan May, partisi içindeki muhalif milletvekillerinden gelen istifa baskısı altında bulunuyor.

Bu arada, eski Londra Belediye Başkanı ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson da, May'in görevden ayrılmasının ardından, Muhafazakâr Parti'deki liderlik yarışına gireceğini açıkladı.

The Times: Theresa May istifa edecek - Resim : 2

Dün de istifa yaşandı

Theresa May hükümetinin Avam Kamarasından sorumlu bakanı Andrea Leadsom, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla hükümetteki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Leadsom, istifasına gerekçe olarak, May'in geçtiğimiz gün açıkladığı yeni Brexit anlaşmasının ülkeyi AB referandumunun sonucuna sadık biçimde Birlik'ten ayıramayacağını gösterdi.

Leadsom, 2016'daki referandumun ardından dönemin başbakanı David Cameron'ın istifasıyla boşalan başbakanlık makamına May'e karşı aday olmuş ancak daha sonra yarıştan çekilmişti.