İngiltere 65 bin emekli doktor ve hemşireyi göreve çağırdı

İngiltere'de korona virüs salgınıyla mücadele için emekli 65 bin doktor ve hemşireye tek tek mektup gönderilerek, göreve dönmeleri ricasında bulunuldu. İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, durumun 12 haftada tersine çevrilebileceğini söyledi.

İngiltere 65 bin emekli doktor ve hemşireyi göreve çağırdı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson corona virüsü tehdidini hafife almak ve geç önlem almakla suçlanıyor. İngiltere'de corona virüs (Covid-19) vaka sayısı 3 bini geçerken, ölü sayısı 144'e yükseldi.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), dünyayı kasıp kavuran corona virüs (Covid-19) ile mücadele için acil önlemler almaya devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan hastaneler için yeterli medikal malzeme ve solunum yolu cihazı sözü alan NHS, sağlık çalışanı sıkıntısını ortadan kaldırmak için de düğmeye bastı.

Korona virüs salgınıyla mücadele için emekli 65 bin doktor ve hemşireye tek tek mektup gönderilerek, göreve dönmeleri ricasında bulunuldu.

İskoçya da benzer bir adım atıyor. İskoçya'da son 3 yıl içerisinde herhangi bir nedenle görevi bırakan sağlık çalışanlarının tekrar görevlerinin başlarına dönmeleri emredildi.

Johnson 12 hafta süre verdi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da, halkın verilen tavsiyelere uyması durumunda yeni tip corona virüste (Covid-19) durumun 12 haftada tersine çevrilebileceğini söyledi.