21 ay kadınlar hapishanesinde kalacak!

Eski eşini öldürmekle tehdit eden şahıs, mahkeme tarafından suçlu bulunduktan sonra 21 ay hapis cezasına çarptırıldı. Jay Lee Layton, cezasını kadınlar hapishanesinde çekecek.

21 ay kadınlar hapishanesinde kalacak!

İngiltere'nin Durham kenti Spennymoor'da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Jay Lee Layton, açık pencereden içeri girerek eski eşini bıçakla tehdit etti. Olay yerine gelen polis ekibine direnip saldıran Layton, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Mahkemeye çıkarılan Layton, karar duruşmasında 21 ay hapis cezasına mahkum edildi. İşte her şey burada garipleşmeye başladı. Layton, daha önce bir kadındı ancak cinsiyet değiştirme ameliyatı olarak erkek olmuştu. Ancak yasal olarak hala kadın olarak görüldüğü için kadınlar hapishanesinde cezasını çekecek.

Tartışmaları beraberinde getirdi

Kadın olarak doğan ancak transseksüel statüsüne sahip olan Layton'ın kadınlar hapishanesinde cezasını çekecek olması tartışmaları da beraberinde getirdi. Avukatı bu durumun kendisi için oldukça zor olacağını ifade ederek, erkeklerin bulunduğu bir cezaevine konulması gerektiğini kaydetti.

Low Newton Kadınlar Hapishanesi'ne konulan Layton'ın cezasını aynı cezaevinde çekmesine karar verilirken, eski partneriyle iletişim kurmasının da yasaklandığı belirtildi.