İngiltere'de, yapay zeka teknoloji ile kendi cenazesine katıldı, gelenlerin sorularını yanıtladı!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Marina Smith, yapay zeka teknolojisi ile kendi cenazesine katılıyor gibi gözüküp sorulan soruları cevapladı.

İngiltere'de, yapay zeka teknoloji ile kendi cenazesine katıldı, gelenlerin sorularını yanıtladı!

İngiltere’nin Nothingham kentinde, temmuz ayında hayatını kaybeden Holokost aktivisti Marina Smith isimli kadının cenazesine gelenler sıradan bir cenaze törenine geldiklerini sandılar fakat beklemedikleri bir olayla karşılaştılar.

Smith'in, oğlunun şirketi tarafından geliştirilen yapay zeka destekli hologram sayesinde Smith, ‘kendi cenazesine katıldı.’ Smith’in kendi cenaze töreninde aile üyelerinin ve yakınlarının  sorularına yanıt veriyormuş gibi görünmesi sağlandı. 

Hayatına dair soruları cevapladı

AA’nın haberine göre; Los Angeles merkezli yapay zeka şirketi StoryFile’ın kurucu ortağı ve Marina Smith’in oğlu Dr. Stephen Smith, geliştirdikleri yeni teknoloji sayesinde annesinin kendi cenaze töreninde hayatına dair soruları cevaplayabildiğini söyledi.

Geliştirilen teknolojinin, bir kişi öldükten sonra hologram sayesinde konuşuyormuş gibi görünmesini sağlayabildiğini belirten Smith, cenazede annesinin kullandığı sözlerin kendisine ait olduğunu ve yapay zeka tarafından geliştirilmediğini kaydetti.