Doktorluğa dönen güzellik kraliçesi korona hastalarını anlattı

İngiltere'nin güzellik kraliçesi Bhasha Mukherjee, asıl mesleği olan doktorluğa dönerek takdirleri topladı. Göreve başlayan güzel doktor hastanedeki hemşirelerin gizli köşelerde ağladığını söyledi.

İngiltere'nin Derby kentinde yaşayan Bhasha Mukherjee, 2 Ağustos'ta Londra'da düzenlenen Miss England yarışmasında İngiltere'nin en güzel kızı seçildi. Herkes kraliçenin hayatını modellik yaparak kazandığını düşünüyordu. Ancak o korona virüs nedeniyle asıl mesleği olan doktorluğa dönerek bir kez daha alkış topladı.

Hindistan asıllı bir İngiliz olan Bhasha Mukherjee, Güzellik Kraliçesi seçildiğinde dünyalar onun olmuştu. Ancak kraliçenin gönlünde yatan asıl meslek doktorluk. Bhasha Mukherjee, korona virüsü nedeniyle yakınlarını ziyaret için gittiği Hindistan'da mahsur kalmıştı. Hindistan Başbakanı Modi'nin uçuşları iptal etme kararından sonra İngiltere'ye dönemeyen kraliçe, ülkesine dönüp zor günlerde hastanede yardımcı olmak istiyordu.

24 yaşındaki Bhasha Mukherjee, bu olaylar patlak vermeden önce Lincolnshire'daki Pilgrim Hastanesi'nde görev yapıyordu. Ailesi ile birlikte Kolkata'da karantinada kalan Bhasha Mukherjee, İngiltere'ye döndü. Doktor olarak işe dönene kadar 1-2 hafta boyunca kendini tecrit eden Mukherjee, solunum alanında uzmanlaştığını ancak kriz dönemi nedeniyle istenilen her alanda görev yapacağını belirtmişti.

Instagram'da takipçilerine yaşadıklarını anlatan 24 yaşındaki Doktor Bhasha Mukherjee, hastanede bir vardiyadan sonra maskenin izinin çıktığı yüzünün halini paylaştı.

Bu fotoğrafı maskeyi bir saatten kısa süre boyunca taktıktan sonra çektiğini ve ona rağmen yüzünün iz ve acı içinde kaldığını anlatan genç doktor, "Bu sadece bir saatten az bir süre FFP3 giymekten. Bu maskeyi 12 saat boyunca taktığınızı ve bu süre boyunca sadece kendi nefesinizi tekrar tekrar soluduğunuzu hayal edin." diye yazdı.

"Bir seçeneğiniz olmadığınızı hayal edin, çünkü hemşirelik veya tıp gibi bir kariyer seçtiniz. Eşiniz, anneniz veya babanız yoğun bakım ünitesindeyken, her gün işe geldiğinizi düşünün. Bunu her gün görüyorum. Genç doktor, 40 bin takipçisine hitaben sözlerine şöyle devam etti: "Hemşireler, gözyaşlarını silmek için sessiz bir köşe buluyor. Gencecik sağlık çalışanları, yorgunluktan yıkılırken evde insanlar kuaförlere ve güzellik salonlarına gidememekten şikayet ediyor."