6 aylık hamile kadının feryadı: Dışarı çıkmanıza değmez

Koronavirüse yakalanan ve bebek bekleyen 39 yaşındaki kadın, hastane yatağından yaptığı paylaşımla dünya gündemine oturdu.

Altı buçuk hamile olan Karen Mannering, insanları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Her cümlesinde nefes almakta zorlandığı belli olan hamile kadın, yaşadıkları ile kıyaslandığında "Dışarı çıkmanıza değmez" ifadelerini kullandı.

Karen, kendi yaşamından çok doğmamış bebeğinin hayatı için endişe ettiğini söyledi ve insanlara hastalığı ciddiye almaları konusunda yalvardı.

İngiltere'nin Kent şehrinde yaşayan Karen'ın video boyunca konuşmakta güçlük çektiği gözlemlendi. Covid-19 nedeniyle zatürreye yakalanan kadın, Kent'in Margate ilçesindeki QEQM Hastanesi'nde tedavi altında.

Çektiği vdieoda kameraya bakarak konuşan Karen, "39 yaşında ve yaklaşık 26 haftalık hamileyim. Kısa süre önce corona virüsüne yakalandığımı açıkladılar. İki haftadır hastayım." ifadelerini kullandı.

Karen, "Geçtiğimiz Cumartesi gününden beri hastanedeyim ve bugün Çarşamba. İki ciğerimde de zatürre var. Hem kendim hem de bebeğim için hayatta kalmaya çalışıyorum. Şu dönemde dışarı çıkıp kendinizin, sevdiklerinizin ya da hiç tanımadığınız insanların hayatını riske atmaya değmez. Başka zaman çıkarsınız" diye konuşan Karen, karantina altında olduğunu söylerine ekledi.

Üç çocuk annesi olan Karen, acımasız virüs nedeniyle karantinada olduğunu, ailesinden ayrı kaldığnıı ve çocuklarını özlediğini belirtti.

Gözyaşlarına engel olmaya çalışan kadın, "Evde beni bekleyen üç çocuğum ve bir eşim var. Onları göremiyorum. Hastalığı nereden kaptığımı bilmiyorum ama çok hastayım." dedi.

Karen, virüse yakalanmadan önce Canterbury'deki Sturry Caddesi üzerinde bulunan bir güzellik merkezinde çalışıyordu. Güzellik salonunun müşterileri, Karen hastalandıktan sonra uyarıldı ve virüsle ilgili bilgilendirildi.

Yapılan açıklamada, "Tüm müşterilerimizin dikkatine. Bir çalışanımıza covid-19 teşhisi konduğunu üzülerek bildirmek istiyoruz. Lütfen siz de corona virüsüne dait herhangi bir belirti fakr ederseniz, gerekli sağlık kuruluşlarına başvurun" denildi.

Hamile kadınlar, koronavirüs konusunda riskli grupta sayılıyor. Bu sebeple de sağlıklarına özellikle dikkat etmeleri; tedavi ve gözlem altında tutulmaları gerekiyor.

 

Uzmanlar, hamile kadınlara doktor kontrollerini aksatmamaları ancak sosyal mesafelerini korumaları konusunda uyarılarda bulunuyor. İngiltere'nin sadece Kent şehrinde koronavirüse yakalanan kişi sayısının 91 olduğu açıklanmıştı.

Ülke çapında covid-19 teşhisi konmuş kişi sayısı ise son gelen haberlere göre 9 bin 640 olarak kayıtlara geçti. Hayatını kaybeden kişi sayısı 467 olarak açıklanırken, iyileşen kişi sayısı 140 olarak kayıtlara geçti.