İnkalar hakkında korkunç gerçek ortaya çıktı: Kurban Edilecek Çocuklara...

Tarihin en eski ve en büyük medeniyetlerinden biri olan İnkalar ile ilgili tüyler ürpertici bir gerçek ortaya çıktı. Bilim insanları, mumyalarda yaptıkları incelemeler sonucunda İnkaların kurban edilecek çocuklara uyuşturucu verdiklerini keşfetti.

İnkalar hakkında korkunç gerçek ortaya çıktı: Kurban Edilecek Çocuklara...

Güney Amerika’nın batı kıyısında yaşayan ve tarihin en büyük medeniyetleri arasında yer alan İnka medeniyetinde insan, özellikle de çocuk kurban edilmesi (capacocha) yaygın bir ritüeldi. Çocukların kurban edilmesi, kraliyet ailesinin yeni bir bebeğinin olması veya bir savaş zaferi gibi büyük olayları kutlamak için gerçekleştiriliyordu.

RİTÜEL OLARAK YAKILAN İKİ ÇOCUĞUN ANALİZİ YAPILDI

Günümüzde ise İnka medeniyeti ile ilgili korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Journal of Archaeological Science’da yayımlanan yeni araştırmada bilim insanları, İnkalarda ritüel olarak kurban edilen çocuklara, kurban edilmeden önce kokain verildiğini ortaya koydu. Araştırmada 500 yıldan uzun bir süre önce ritüel sırasında yakılan altı ve yedi yaşlarındaki iki çocuğun toksikolojik analizi yapıldı.

İnkalar hakkında korkunç gerçek ortaya çıktı: Kurban Edilecek Çocuklara... - Resim : 1
İnka'nın meşhur 'Plomo Mumyası'nın replikası

 

KURBAN EDİLMEDEN SARHOŞ EDİLMİŞLER

Çocuk mumyaların tırnak ve saçlarından alınan örneklerde araştırmacılar, kurban edilecek olanların son haftalarında koka yapraklarını çiğnediklerini ve ’ayahuasca’ isimli bir içecek ile sarhoş olduklarını keşfetti. Bunun, içeceğin yapıldığı bitki olan Banisteriopsis caapi’de bulunan antidepresan özelliklerini “kurbanların kaygı ve depresif durumlarını azaltmak” için kullanıldığından şüphelenildiği açıklandı.

2013 yılında PNAS dergisinde yayımlanan bir başka araştırma da 13 yaşındaki bir İnka kızının diyetinin analizine yer vermişti. Bu analizde de çocuğun kurban edilmeden önce koka ve alkol tüketmeye başladığı ortaya konmuştu. Çocukların bu yöntemlerle kurbana daha ‘hazırlıklı’ olmasının sağlandığı düşünülüyor.

Kaynak: Webtekno