Instagram çöktü mü? Açıklama geldi

Sosyal medya platformu Instagram'a gece yarısından bu yana giriş yapılamıyordu. Platformda akış yenileme sorunuyla karşılaşan kullanıcılar, 'Instagram çöktü mü?' sorusunu araştırıyor. Artan şikayetler üzerine Instagram, Facebook ve Whatsapp'ın çatı kuruluşu Meta'dan açıklama yapıldı. İşte 'Instagram çöktü mü' sorusunun yanıtı...

Instagram çöktü mü? Açıklama geldi

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan Instagram'da, dünya genelinde erişim sorunları yaşanıyordu. Gece yarısından itibaren kullanıcılar, 'akış yenileme' sorunu şikayetinde bulundu. Artan şikayetler üzerine milyonlarca kullanıcı, 'Instagram çöktü mü?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Konuyla ilgili Meta'dan açıklama geldi.

Gece saatlerinde Instagram'da akış yenilenemedi hatası ile karşılaşan binlerce kullanıcı, "Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? Instagram'da akış yenilenemedi hatası nedir?" gibi sorulara yanıt arıyor.

Artan şikayet bildirimlerinin ardından Instagram, Facebook ve Whatsapp'ın çatı kuruluşu Meta'dan bir açıklama geldi. Şirketin sözcüsü, Intagram'da yaşanan sorundan dolayı özür dileyerek, "En kısa sürede normale dönmesi için çalışıyoruz" dedi.

Ancak açıklamada, Instagram'a erişim sorunundan hangi ülkelerin ve kaç kullanıcının etkilendiği belirtilmedi.

Bunun gibi aksaklıkların izlendiği Downdetector.com'a göre, etkilenen kişi sayısı 180 binden fazla. Erişim sorunları yaşayan ülkeler ise ABD, Kanada ve İngiltere.

Instagram çöktü mü? Açıklama geldi - Resim : 1

INSTAGRAM AKIŞ YENİLENEMEDİ HATASI NEDİR?

Instagram uygulamasında "akış yenilenemedi" uyarısı kullanıcıların karşısına çıkan bir "hata" mesajıdır.

Akış yenilememesinin iki sebebi olur. Birincisi internet bağlantısı olmadığında, ikincisi ise Instagram'dan kaynaklanan teknik bir sorun olduğunda bu hata mesajıyla karşılaşılır.