Instagram özel Ramazan efekti 'Fener'i tanıttı

Instagram, sosyal medya kullanıcılarının ilgisinden yola çıkarak Ramazan ayı için özel efekt hazırladı. 'Fener' adı verilen özel efekt ile Ramazan fotoğrafları daha farklı görünecek.

Instagram özel Ramazan efekti 'Fener'i tanıttı

Sosyal medya devi Instagram, milyonlarca Müslüman için kutsal olan Ramazan ayına özel efekt hazırladı. Hilal ve motiflerin yer aldığı efekt, kullanıcılar tarafından beğenildi. Geçtiğimiz yıl 15 milyonun üzerindeki Ramazan paylaşımları Instagram'ın harekete geçmesine sebep oldu.

Sosyal medya kullanıcılarının talepleri doğrultusunda hazırlanan efektin ilk görüntüleri beğenilirken, dini motifleri andıran görsellerin yanı sıra Ay'ın hilal halini içeriyor.

Instagram, bu görsellerle Ramazan'a özel efektini tanıttı
Instagram, bu görsellerle Ramazan'a özel efektini tanıttı

Yapılan açıklamada Ramazan ayında insanların nezaket, iyilik ve sadaka konularında çok sayıda paylaşım yaptığının göze çarptığı belirtilerek, "Bu davranış birinin günü üzerinde büyük bir etki yapabilir. Bu nedenle #MonthOfGood'u ve ilk Ramazan kamera efektimizi başlattığımız için mutluyuz. Böylece insanlar kutsal ayda kutlama yaparken eğlenceli paylaşımlar yapabilecek" denildi.