Instagram'a 'yüz tanıma özelliği' geliyor! 18 yaşından büyük ya da küçük olduğunuzu tespit edecek!

En çok kullanılan fotoğraf paylaşma platformu Instagram'a yüz tanıma özelliği geliyor. Artık, Instagram, kullanıcılarının 18 yaşından büyük ya da küçük olduğunuzu tespit edecek. Bu özellik, küçük yaştaki kişileri sosyal medyadan korumak için alınan önlemlerden bir tanesi.

Instagram'a 'yüz tanıma özelliği' geliyor! 18 yaşından büyük ya da küçük olduğunuzu tespit edecek!

Büyük, küçük, her yaştan milyonlarca kullancısı olan sosyal medya platformu Instagram'a artık hangii yaş grubundaki insanların giriş yaptığı tepit edilebilecek. 18 yaşından küçük ya da büyük olan kullanıcıların tespit eden bu özellik, küçük yaşta Instagram uygulamasını kullanan küçük yaştaki kişileri belirleyecek.

INSTAGRAM'A 'YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİ' GELİYOR!

Instagram, kullanıcılarının 18 yaşından büyük olduklarını anlamak için yz tanıma özelliğini getirdi. Bu özellik ilk öne ABD'de kullanılmaya başlanacak. Instagram yüz tanıma özelliği ile kullanıcıların 18 yaşından büyük olduklarını kanıtlamak için bir video yükleyebilecekler.
Instagram yüz tanıma özelliği için ise küresel kimlik ve biyometrik teknoloji şirketi olan İngiltere merkezli Yoti ile anlaştı.

Instagram'a 'yüz tanıma özelliği' geliyor! 18 yaşından büyük ya da küçük olduğunuzu tespit edecek! - Resim : 1

Yüz tanıma özelliğ ile, kullanıcılar kimlik görsellerini yüklemenin yanı sıra, çektikleri videolar ile yaşlarını ortaya koyabilecekler. Instagram konu hakkında yaptığı açıklamada yüz tanıma özelliği ile gençlerin ve yetişkinlerin, kendi yaş grupları için doğru deneyim yaşadığından emin olmak istedikleri adına bunu test ettiklerini açıkladı.

YÜZ TANIMA ÖZELLİĞİ İLE NE AMAÇLANIYOR?

Instagram'dan yapılan açıklamaya göre; yüz tanıma özelliği ile birinin genç (13-17) olup olmadıklarını öğrenerek, bu kişilerin hesapları otomatik olarak gizlenecek. Tanımadıkları yetişkin kişilerden istemedikleri engellenecek ve reklamverenlerin seçeneklerini de sınırlandırılacak. Böylece, Instagram 18 yaş altındaki kullanıcılar için uygun hale getirilmiş olacak.

Instagram'a 'yüz tanıma özelliği' geliyor! 18 yaşından büyük ya da küçük olduğunuzu tespit edecek! - Resim : 2

Yoti, yüz tanıma adlı yapay zekanın, 13-17 yaşlar arasındaki kişilerin yüzde 99.65 oranında doğru tespit ettiğini belirtiyor. Ayrıca Yoti'nin belirttiğine göre; 6-11 yaşlarındaki kişilerin tespiti de yüzde 98.91 oranında doğru yapılmış durumda.

3 KİŞİ KEFİL OLACAK

Yüz tanıma özelliğinin yanı sıra Instagram'da küçük yaştaki kullanıcılar, 18 yaşından büyük ortak takipçilerinden yaşlarını doğrulayabilmeleri için kendilerine kefil olmalarını isteyecekler. Bu yaş doğrulaması için ise üç kişi gerekiyor. Kefil olan kullanıcılar, söz konusu küçük yaştaki kullanıcı için“13 yaşından küçük”, “13-17 yaşında”, “18-20 yaşında” ya da “21” gibi seçenekler ile kullanıcının yaşını doğrulayacak. Doğrulamanın olması için üç kişinin de aynı seçeneği işaretlemesi gerekiyor.

Instagram'ın belirttiğine göre; kullanıcının yaşı onaylandıktan sonra hem kendilerinin hem de Yoti’nin videoları silinecek. Kimlik ile doğrulama yapıldığında ise Instagram, bilgilerin şifrelendiğini ve güvenli şekilde saklandığını vurguluyor.