Instagram'dan çıplak paylaşımlara izin! Çıplaklık politikalarına gelen baskıya dayanamadılar, güncelleme gelebilir

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta'ya sosyal medya platformlarındaki çıplaklık politikalarının gevşetilmesi konusunda öneri geldi. Konuya hakkında çalışmalar yapılmaya devam ediyor, çıplak göğüs içeren içeriklerin serbest kalma ihtimali var.

Instagram'dan çıplak paylaşımlara izin! Çıplaklık politikalarına gelen baskıya dayanamadılar, güncelleme gelebilir

Instagram ve Facebook'un ana şirketi Meta'ya danışmanlık yapan bir kurul, sosyal medya devini çıplak göğüs resimleri üzerindeki yasağını kaldırmaya çağırdı. Şu anda platformlarda göğüslerin tam olarak gösterilmesine izin verilmiyor. Kullanıcılar bu yasağın kaldırılması istiyor.

ÇIPLAKLIK POLİTİKALARI YENİDEN DÜZENLENEBİLİR

Meta'nın Gözetim Kurulu, içerik denetimiyle ilgili politikalar gibi konularda şirkete danışmanlık yapan akademisyenler, gazeteciler ve politikacılardan oluşuyor. Son zamanlarda markanın politikalarının daha kapsayıcı olma potansiyeline sahip olduğu ortaya çıktı ve yönetim kurulu, Meta'yı, kullanıcıların platformlarında çıplak göğüs görüntülerini paylaşmalarını engelleyen mevcut politikasını değiştirmeye çağırıyor. İnsanlar, #FreeTheNipple hareketinin yaklaşık on yıldır öne çıkıyor ve bu tür politikaların çöpe atılmasını istiyor.

Instagram'dan çıplak paylaşımlara izin! Çıplaklık politikalarına gelen baskıya dayanamadılar, güncelleme gelebilir - Resim : 1

AMERİKALI ÇİFTİN GÖNDERİSİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

Kurulun, şirkete sosyal medya platformlarındaki çıplaklık ve cinsel aktiviteyle ilgili kurallarını "uluslararası insan hakları standartlarına saygılı net kriterlerle yönetilecek şekilde" değiştirmesini tavsiye ettiği söylendi. Konuyla ilgili tartışmanın, Facebook'un transseksüel ve non-binary olarak tanımlanan Amerikalı bir çift tarafından paylaşılan bir hesaptan iki gönderiyi sansürlemesinden sonra gerçekleştiği söyleniyor. Gönderiler, çiftin üstsüz poz verdiğini gösterdi, ancak göğüs uçlarını örttüler. Ameliyatları için para toplamaya çalışmak amacıyla görseli paylaştılar, ancak bazı kullanıcılar gönderileri şikayet etti, bu da markanın yapay zeka sistemi tarafından kaldırıldığı anlamına geliyordu. Kaldırılmasının ardından, çift Meta'ya itiraz ettikten sonra paylaşım geri yüklendi. Instagram ve Facebook'ta çıplak göğüslerle ilgili mevcut politikanın "ikili bir cinsiyet görüşüne ve erkek ve kadın bedenleri arasındaki ayrıma dayandığı" bildirildi.

Instagram'dan çıplak paylaşımlara izin! Çıplaklık politikalarına gelen baskıya dayanamadılar, güncelleme gelebilir - Resim : 2

YASAKLARA RAĞMEN ÜNLÜLER ÇIPLAK POZLARINI PAYLAŞMAYA DEVAM EDİYOR 

Transseksüel, ikili olmayan ve interseks kullanıcılar olarak tanımlanan kişiler söz konusu olduğunda kuralların "belirsiz" olduğu da söyleniyor. Yahoo!'ya göre, kurul Meta'nın "tüm insanlara uluslararası insan hakları standartlarına uygun bir şekilde davranılması için açık, nesnel, haklara saygılı kriterler tanımlaması" gerektiğini öne sürdü. Meta, o zamandan beri bu tür yorumları "memnuniyetle karşıladığını" söyleyerek şunları ekledi: "Platformlarımızı herkes için daha güvenli hale getirmeye yardımcı olmak için politikalarımızı sürekli olarak geliştiriyoruz. LGBTQ+ topluluğunu desteklemek için daha fazlasının yapılabileceğini biliyoruz ve bu, çeşitli konularda ve ürün iyileştirmelerinde uzmanlarla ve LGBTQ+ savunucusu kuruluşlarla çalışmak anlamına geliyor." Son aylarda çeşitli ünlüler ve etkileyiciler, müstehcen paylaşımlarıyla sosyal medya yasaklarını göze aldı.