Instagram'dan yeni özellik! Son dönemin popüler ugulamasından alıntı: Candid Challenges

Önce SnapChat sonra Tiktok özelliklerini bünyesinde toplayan Instagram şimdi de son dönemin popüler uygulaması benzeri bir özelliği test ediyor.

Instagram'dan yeni özellik! Son dönemin popüler ugulamasından alıntı: Candid Challenges

Snapchat’in yakaladığı popülaritenin ardından uygulamasına Hikâyeler özelliğini ekleyen, yakın zamanda fotoğraftan ziyade videoya yönelerek TikTok’laşmaya başladığı için kullanıcılarından tepki alan Instagram, şimdi de son dönemin popüler uygulamalarından BeReal’a özendi.

Instagram'dan yeni özellik! Son dönemin popüler ugulamasından alıntı: Candid Challenges - Resim : 1BeReal'ın amacı, Instagram başta olmak üzere sosyal medya platformlarında çokça kullanılan filtreler ile yarattıkları sahteliğe karşı durmak. Uygulama, her gün farklı saatlerde bir kez bildirim göndererek, kullanıcıların iki dakika içerisinde fotoğraf paylaşmalarını istiyor. Kullanıcılar uygulamayı açarak akıllı telefonlarının hem ön hem arka kameralarını kullanarak tk tık ile iki fotoğraflar çekiyorlar. Hiçbir düzenleme imkânı olmadan paylaşılan fotoğraflar hem kullanıcıları hem de kullanıcıların o an nasıl göründiüklerini, ne işle uğraştıklarını arkadaşları ile paylaşıyor. Bildirimi kaçıranlar uygun vakitlerinde paylaşımı yapıyorlar. Herhangi bir kullanıcı ekran görüntüsü aldığında bildirim ile bu durum karşı tarafa iletiliyor. 

Twitter’da paylaşılan İnstagram test hesapalarından alınmış ekran görüntüleri,, Instagram’ın BeReal benzeri bir özelliği geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor. Twitter kullanıcıları, "Candid Challenges" adı verilen bu özelliğin BeReal'dan esinlenmeden fazlası olduğu gerekçesiyle Instagram’ı eleştiri yağmuruna tutuyor. Instagram, bu özelliğin bir prototip olduğunu açıkladı.