Intel, 2,18 milyar dolar tazminat ödeyecek

Açılan patent ihlali davasında, Teksas'ta gerçekleşen mahkemede jüri, dünyaca ünlü işlemci üreticilerinden olan Intel'in 2,18 milyar dolar tazminat ödemesini karara bağladı.

Intel, 2,18 milyar dolar tazminat ödeyecek

Dünyaca ünlü işlemci üreticilerinden olan Intel, bugün paylaşılan bilgilere göre patent ihlali davasında 2 patent ihlali yaptığı gerekçesiyle VLSI Technology LLC şirketine yüklü tazminat ödeyebilir.

Aktarılan bilgilere göre Teksas'ta gerçekleşen mahkemede jüri, ilk patentin ihlal edilmesi için 1,5 milyar dolar, ikinci patentin ihlal edilmesi için ise 675 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi. Kısacası Intel, 2 patenti ihlal etmesi gerekçesiyle VLSI Technology LLC şirketine 2,18 milyar dolar tazminat ödeyecek.

Davada alınan kararın paylaşılmasının ardından Intel'in hisseleri yüzde 2,6 oranında düşüş yaşadı. Söz konusu patentlerin işlemcilerde güç tasarrufu sağlamak için değişen voltaj ve saat frekanslarının yönetilmesine odaklandıklarını da paylaşalım.

Davaya konu olan olan patentlerden ilki 2012 yılında Freescale Semiconductor Inc. tarafından, ikinci patent ise 2010 yılında SigmaTel Inc. tarafından alındı. Bu gelişmelerin arından Freescale, SigmaTel'i satın aldı ve iki patent tek bir şirketin eline geçmiş oldu.