İphone 13'ün özellikleri neler, Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak?

Dünyanın merakla beklediği etkinlikte yeni iPhone modeli, Apple Watch ve AirPods da dahil olmak üzere dikkat çeken ürünlerin tanıtımı gerçekleşti.

İphone 13'ün özellikleri neler, Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak?

Apple’in iPad diğer cihazlardan nasıl ayrıldığını aktaran Apple CEO'su Tim Cook, aksesuarlarıyla diğer cihazlardan ayrılıyor. iPadOS ile beraber çok daha kararlı bir deneyim sunan Apple, 1 milyon uygulama ile tasarım gücünü kullanıcıların tamamen kontrolüne veriyor.

Dünyanın gözü burada Apple yeni ürünlerini tanıtıyor

iPad’in yeni versiyonu etkinlik kapsamında tanıtan Apple, bu noktada yepyeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor. A13 Bioinc işlemcisi sayesinde yüzde 20 daha hızlanan iPad, Chromebook’lara oranla 3 kat daha hızlı.

Bu sayede çok daha iyi bir performans sunuluyor. Farklı tasarım uygulamalarıyla direkt uyumluluk sağlayan iPad, önceki makine öğrenmelerine kıyasla çok daha ‘iyi’ öğreniyor.

Yeni nesil standart iPad modelinde 8 Megapiksellik arka kamerasına ek olarak önde 12 Megapiksellik ultra geniş açılı bir kamera bulunuyor.

Özellikleri neler?

12 Megapiksellik ultra geniş açılı kamerası sayesinde çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Kamera tarafında eleştirilen Apple, iPad’e daha gelişmiş bir kamera deneyimi sunmak için farklı uygulamaları destekliyor.

Zoom gibi üçüncü parti uygulamaları bünyesinde entegre çalıştırabilen yeni nesil iPad için ilk Apple Pencil desteğini ilk kez sunuyor. Üç farklı renkte gelen 10.2 inçlik Retina ekranlı iPad, 64 GB depolama alanıyla beraber 329 dolardan satışa sunulacak.

İpad mini

İphone 13'ün özellikleri neler, Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak? - Resim : 1

Küçük olmasına rağmen sunduğu performans ile dikkatleri üzerine çeken iPad Mini, çok daha küçük bir ekran tasarımıyla geliyor. Mor, pembe, sarı ve gri renkleriyle gelen yeni nesil iPad 8.3 inçlik boyutuyla dikkat çekiyor.

500 nit parlaklık sunan cihaz, Touch ID’ye de sahip. Ekranın yukarısında konumlandırılan bu tuşta dokunma deneyimi de geliştirildi.

Önceki jenerasyonlara göre yüzde 40 oranında CPU, yüzde 80 oranında da GPU performansında artış sunuyor. Yeni bir level atlandığı söylenen cihazın, USB C portuna sahip olduğu aktarılıyor. 10 kat daha hızlı bir şarj deneyimi demek olan USB C bağlantıları, çok daha hızlı bağlantıları vadediyor.

iPad Mini’ye 5G takısı ekleyen Apple, çok daha hızlı bir internet hızı da sunuyor.

Tasarımsal olarak çok daha gelişmiş ve kompakt olarak sunulan iPad Mini’yle Apple Pencil uyumu da artırılmış. Çok daha hızlı şarj olan kalem, daha uzun süre kullanım sunuyor.

Şık bir tasarım

İphone 13'ün özellikleri neler, Türkiye satış fiyatı ne kadar olacak? - Resim : 2

Akıllı saat tarafında uzun yıllardır liderlik koltuğunda oturan Apple, bu akşam düzenlediği etkinlikte yeni akıllı saat modelini de görücüye çıkarttı. Önceki seriyle kıyaslandığında büyük radikal değişiklikleri içinde barındırmayan Watch Series 7, şık bir tasarımla bizleri karşılıyor.

Etkinlikte sağlık tarafına oldukça fazla vurgu yapan Apple, bu noktada yeni nesil akıllı saatini tanıttı. Akıllı saatin önceki nesle göre ekran boyutu tarafında büyüme ve yeni saat arayüzleriyle kullanıcıyla buluşacağını görüyoruz.

Apple Watch Series 6’ya göre yüzde 20, Watch Series 3’e göreyse yüzde 50 daha büyük bir ekranla bizleri karşılayan yeni nesil akıllı saat, çok daha parlak bir ekranla bizleri buluşturuyor.

Mesajları çok daha büyük bir ekranda okumaya olanak sağlayan yeni nesil Apple Watch, dinamik kontrollere de sahip. Arayüzde daha keyifli vakit geçirmeyi sağlayan bu ekran deneyimi diğer Apple Watch modellerine göre farkı çok daha hissediliyor.

Batarya performansını yüzde 33 oranında geliştiren Apple 8 dakikalık şarj ile 8 saatlik bir kullanım performansı sunuyor. Toplamda 5 farklı renk ile sunulan akıllı saat, daha önce de sızdırıldığı gibi yeşil rengini bünyesine dahil etti.

A15 işlemciye sahip

iPhone 13’ün tıpkı sızdırıldığı gibi olduğunu görüyoruz. 5 yeni renk ile gelen iPhone 13 ile Apple pembeyi bünyesine tekrar dahil etti. Yüzde 28 oranında daha parlak bir ekran sunan iPhone 13, 800 nitlik ekran parlaklığı ile çıtayı yükseltiyor.

OLED XDR ekran ile kullanıcıları karşılayan iPhone 13, A15 Bionic işlemcisine sahip. Bu noktada geliştirilen yeni nesil iPhone, çok daha iyi bir performans sunuyor.

12 megapiksel tercih edildi

İkili kamera kurulumuyla bizleri karşılayan iPhone 13, yüzde 47 oranında geliştirilmiş bir deneyim sunuyor. 12 Megapiksellik bir kameraya sahip olan ana kamera geliştirilmiş sistemleri sayesinde çok daha iyi ve gerçekçi fotoğraflar ve videolar çekmeye olanak sağlıyor. Ultra geniş açılı kamerasında da 12 megapiksel tercih eden Apple, burada da bozulmaları yüksek oranda azaltıyor.

Cinematic Mode’unu tanıtan Apple, çok daha iyi derinliğe sahip videolar çekmek için bu modu geliştirilmiş. iPhone 13’ün bu moduyla çekilen bir klibi yayımlayan Apple, gerçekten de dikkat çekmeyi başarıyor.

Ayrıca bu mod sayesinde herkesin kendi ‘profesyonel’ videolarını çekmesi sağlanıyor. Özellikle vurgu yapılan bu özellik, gelişmiş algoritmalar sayesinde mükemmel sonuçlar veriyor. Farklı objelere hareket etmeleri halinde odaklama yapabilen özellik, iPhone 13’ü diğerlerinden ayırıyor.

İphone 13 Mini

iPhone 13 Mini adından da anlaşılacağı üzere daha küçük bir yapıda kullanıcıları karşılıyor. Özellikler açısından iPhone 13 ile benzerlik taşıyan bu modelin en büyük avantajı şüphesiz küçük boyutuna rağmen güçlü özelliklere sahip olması.

Bu yıl tasarım tarafında önemli bir değişiklik ile bizleri karşılamayan Apple, iPhone 13 Mini’de 5.4 inçlik bir ekran boyutu tercih etti. iPhone 12 Mini ile çapraz kamera kurulumu ile ayrılan cihaz aynı zamanda daha yeni ve güçlü bir işlemciyle bizleri karşılıyor.

Cihazda yeni nesil A15 Bionic işlemcisi yer alacak ve mmWave 5G desteğinin yanı sıra daha gelişmiş bir batarya ömrü sunuluyor. Telefon elbette iOS 15 ile kutudan çıkacak.

iPhone 13 Mini’nin bir büyük boyu diyebileceğimiz iPhone 13 aynı zamanda standart model olarak da konumlandırılabilir. Mini modeline göre daha büyük bir ekranla bizleri karşılayan bu telefon, tasarımsal olarak oldukça benziyor.

iPhone 13’te 6.1 inçlik boyutta bir ekran bizleri karşılıyor. Öte yandan ekran büyüdüğü için çentik küçülmesi çok daha iyi fark ediliyor. iPhone 13’te yer alan ön kamera özellikleri çok daha gelişmiş olduğu için kullanıcıları üzmeyecek gibi duruyor. Yeni bir sensör sistemi geliştiren Apple, kamera tarafında da oldukça iddialı.

iPhone 13 Mini ve iPhone 13 modellerinin ikisinde de ikili bir arka kamera kurulumu bizleri karşılıyor. Çapraz şekilde konumlandırılan bu kameralar, telefonun tasarımsal açıdan iPhone 12 serisinden ayrılmasını da sağlıyor.

Iphone 13'ün Türkiye'de satışı kaç para olacak?

iPhone 13 Pro Max'in 1 TB depolama alanına sahip versiyonunun Türkiye'de yaklaşık 36 bin TL'ye satılacağı iddia edildi. Detaylar bugünkü lansman sonrası belli olacak…

Yaklaşan yeni nesil iPhone modellerinin fiyatlandırması ise şu şekilde:

Amerika satış fiyatları belirlendi

iPhone 13 mini fiyatları:

64 GB — 699 dolar

128 GB — 927 dolar

256 GB — 1.051 dolar

iPhone 13 fiyatları:

64 GB — 799 dolar

128 GB — 1.051 dolar

256 GB — 1.174 dolar