iPhone 14'ün özellikleri sızdı! Kullanıcılar çok sevinecek!

Teknoloji devi Apple tarafından iPhone 14'te yapılacak sürpriz değişikliklerle ilgili ilk bilgiler sızdı. İşte kullanıcıları sevindirecek o ayrıntılar...

iPhone 14'ün özellikleri sızdı! Kullanıcılar çok sevinecek!

iPhone 12 serisi normal süreden biraz daha geç tanıtılmıştı. Sır perdesinin kalktığı seri LiDAR sensör ve ekran detayları hatta tasarım tarafında oldukça ses getirmişti. iPhone 13'ün yolda olduğu hakkında haberleri okurken kısa süre önce ortaya çıkan sızıntılarla gördük ki iPhone 14 için ortaya çıkan bazı özellikler bulunuyor.

İşte Iphone 14'ün özellikleri

Apple'ın iPhone 14 için yapacağı söylenen en büyük şey kesinlikle çentik tarafında olacak. Çentiğin tamamen gitmesi ya da çok küçük bir çentiğin kalması bekleniyor.

Ekran tarafındaki bir diğer önemli gelişme ise şüphesiz ekran altı parmak izi okuyucu sensörünün iPhone 14 ile kullanıcılara sunulacak olması.

Telefonun adıyla alakalı da bazı iddialar bulunuyor. iPhone 14 olarak değil de farklı bir adlandırma ile karşımıza çıkabileceği özellikle belirtiliyor. Muhtemelen iPhone 14 olarak karşımıza çıkacak telefon serisinin 2022 yılında tanıtılması bekleniyor.

Apple'ın iPhone 14 serisinde, artırılmış gerçeklik odağında daha fazla risk alacağı söyleniyor. Bu noktada yolda olan akıllı gözlüğü için iPhone desteğinin bu model ile sunulması bekleniyor.

Bir diğer ortaya çıkan bilgiye göre iPhone modelinde MagSafe ana şarj cihazı olacak. Bildiğiniz üzere iPhone 12 serisinde manyetik olarak sunulan bu şarj cihazı, kullanıcıları kablodan kurtarıyordu. 

MacBook dizüstü bilgisayarlarda bir tür ayrılabilir şarj cihazı olarak kullanacağı ortaya çıktı ve başka bir patente bu konsept gelecekteki Apple telefonları için, potansiyel olarak iPhone 14 için de kullanılabilir.

2022 yılında bütün iPhone modelleri 5G bağlantı desteğine kavuşuyor. Fiyatlar noktasında Apple'ın politikasından şaşmaması bekleniyor ve iPhone 13 resmi olarak tanıtılmadığı için iPhone 14 hakkında ortaya çıkan bilgiler yukarıdaki gibi oluyor.