İrem Tufan: Yaz sıcaklarında zayıflamanızı sağlayacak soğuk/serinleten içecekler

Yaz sıcaklarında diyet yapmıyorsanız bu tarifleri deneyin
Yaz sıcaklarına uygun diyet nasıl yapılır?

Yaz aylarında artan sıcaklar sebebi ile daha fazla taze, soğuk ve hafif şeylere yönelme ihtiyacı ve hareket durumu artsa da, sosyalleşmenin artması, tatiller ve eğlenceler ve düzensiz beslenme ile de kilo kontrolünü sağlamak zorlaşıyor.

Peki hangi besinleri, nasıl eklersek hem zayıflarız hem de serinleriz? Burada ilk başvuracağımız şeylerden biri tabiki içecekler! İçerken beslenmek, serinlemek ve su ihtiyacımızı karşılamak yani bir taşla üç kuş vurmak. İşte yazın hem doyuracak, hem ferahlatacak hem de zayıflatacak 5 tüyo ve tarif.

1- Karpuzlu frozen: Yarım dilim karpuz
1 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı bal

Buz dilimleri ekledikten sonra mikserden geçirip içilmelidir. İsteyen biraz limon da sıkabilir.

Şüphesiz karpuz yazın en çok tercih edilem meyvelerinden biri olduğu için kendinizi bir anda yarım karpuzu bitirirken görebilirsiniz. Bu farkediyorsanız karpuzu yemek yerine taze içeceklerin tarifinde kullanmayı deneyin!

2- Meyveli fresh salatalar: Semizotu, salatalık ve istediğiniz yeşillikler

1 adet dilimlenmiş nektarin veya 4 adet taze kayısı
2 kaşık lor peynir
Limon
1 kaşık zeytinyağı

Tüm malzemeleri karıştırıp ister öğlen istee akşam yemeğinde yiyebilirsiniz. Bu tarz salatalar yapmak, hem kalorisi düşük olduğu için hem de taze olduğu için detox etkisi yaratıp ödem atmanızı da sağlayacaktır. İstediğiniz herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz.

3- Yoğurtla ve sebzeli mezeler: Hem soğuk olması hem de sebze ile birleşmesi hem de kültürümüze çok uygun olması sebebi ile yazın bence sofraların olmazsa olmazı mezeler. Onları sadece özel günlerde değil diyet günlerinde de tüketmek hem size iyi gelebilir, hem de zayıflamanıza yardımcı olabilir. Özellikle aksam etli yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tercih edebilirsiniz. Yaz aylarında tüketebileceğiniz bazı mezeler ise;

Az yağlı havuç tarator,
Semizotlu yoğurt
Cacık,
Pancarlı yoğurt
Yoğurtlu patlıcan
Avokadolu humus / sade humus
Yoğurtlu kabak
Az yağlı piyaz

4- Madensuyu, soğuk çay ve kahveyi doğru tüketin: Yazın en çok tercih edilen 3 içecek madensuyu, soğuk kahve ve soğuk çay oluyor genellikle. Bu sebeple doğru tercih yapmakta fayda var. Öncelikle madensuyunu tercih ederken mutlaka sodyumu düşük olanları tercih etmeli ve su ile karıştırıp, nane, limon ekleyebilirsiniz.

Soğuk kahveleriniz ise sütlü veya sade olacaksa şekersiz olmalı, tatlandıracaksanız ise mutlaka şurup yerine bal ile tatlandırılmalıdır. Soğuk çaylar ise hazır almak yerine 5 dakikada evde yapabilirsiniz.

Soğuk çay tarifi:

1 fincan sallama kayısı/ananaslı yeşil çay
1 tutam taze nane
Yarım limon
1 çay kaşığı bal
Yarım adet şeftali

Şeftali, nane, bal ve limonu bir kaba alıp beraber iyice ezip karıştırdıktan sonra üzerine demlenip soğutulmuş yeşil çayı ekliyoruz. Süzdükten sonra içiyoruz. Afiyet olsun!