İş arayanlar müjde! Tam 54 şehirde KPSS şartsız personel alınacak!

İş arayanlara müjde Orman Genel Müdürlüğü’nden geldi. 54 şehirde KPSS şartsız personel alınacağı duyuruldu. Verilen detaylara göre, Orman Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular nereden yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

İş arayanlar müjde! Tam 54 şehirde KPSS şartsız  personel alınacak!

 KPSS şartsız personel alım ilanlarını takip edenler için son dakika müjdesi geldi.Resmi Gazete’nin geçtiğimiz günlerdeki sayısında yayımlanan söz konusu ilana göre, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 54 şehirde tam 224 daimi personel alınacağı bildirildi. Yine verilen detaylara göre, kadroların 141 tanesinin engelli personel için, 83 tanesinin de eski hükümlü personellere ayrıldığı da kaydedildi.

Başvurular nereden yapılacak?

Adaylar için aranan özel şartlar ve genel şartlar İŞKUR üzerinden başvuru tarihi itibariyle yayımlanacak. Merakla beklenen iş ilanı için başvurular 6 Aralık tarihinde başlayan başvurular, 12 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. Yine verilen detaylara göre, söz konusu detaylar İŞKUR açık işler sayfası üzerinden yayımlanacak.

Başvuru yapan adaylar arasında kura çekimleri yapılacak. Daha sonra ise belirlenen kadroların 4 katı kadar aday da sözlü sınava dahil olacak.

Başvuru şartları nelerdir?

-Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bulunmamak,
-T.C vatandaşı olmak,
-Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya herhangi bir malullük aylığı almıyor olmak,
-Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak,
-İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen kentte ikamet ediyor olmak,
-Başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara da sahip olmak.

Verilen bilgilere göre, OGM personel alımı için başvuru yapacak olan adayların engellilik durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri gerekli. 

Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adaylar ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan adaylardan arşiv araştırması sonucu Genel Şartlar 3. maddesindeki uç unsurlarını taşıdıkları anlaşılanların başvuruları, alım sürecinin her aşamasında idarece sonlandıracak.