Dünya, İsrail askerlerinin darp ederek gözaltına aldığı Meryem Afifi'nin tebessümünü konuşuyor

İşgalci İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girmesiyle başlayan gerilim devam ediyor. Dünyanın gündeminde İsrail askerleri tarafından darp edilerek gözaltına alınan sanatçı Meryem Afifi'nin tebessümü var.

Sabah erken saatlerde İsrail polisinin bir kez daha Mescid-i Aksa'ya girmesiyle kutsal mabed savaş alanına döndü, televizyonlar olayları canlı yayınlıyor. Filistinli Meryem'in video kaydı ise sosyal medyada hızla yayılıyor.

İsrail'in Kudüs'teki terör saldırılarına karşı başlayan protesto gösterilerine Filistinli Sanatçı Meryem Afifi destek verdi. Darp edilerek gözaltına alınan Afifi o anlarda hem işgalcilere hem de kameralara gülümseyerek mesaj verdi.

Filistinli Sanatçı Afifi kendisini darp ederek gözaltına alan işgalci İsrailli askere gülümseyerek karşılık verdi. İsrail'in Kudüs'teki terör saldırılarına karşı başlayan protesto gösterilerine Filistinli Sanatçı Meryem Afifi destek verdi. Darp edilerek gözaltına alınan Afifi o anlarda hem işgalcilere hem de kameralara gülümseyerek mesaj verdi.

İsrail güçleri bu sabah önce işgal altında tuttuğu Gazze'deki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı'nı kapadı. İkinci bir emre kadar sürecek kapatmanın gerekçesi, Gazze'den fırlatılan roketler.

İsrail'deki Siderot kenti ve bazı bölgelerde sirenler çalarken, dakikalar sonra bu kez Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da sabah namazından itibaren nöbet tutan Filistinliler polis tarafından hedef aldı.

Sabah namazının ardından bazı noktalara barikatlar kuran Filistinliler, Harem-i Şerif’ten ayrılmayacaklarını 'Canımız kanımız sana feda Aksa' sloganları atarak duyurdu.

Kutsal mabede giriş yapan İsrail polisi ise biber gazı, ses bombası ve plastik mermi kullandı; yakaladığı her Filistinliyi vahşi şekilde gözaltına aldı.

İsrail'i çıldırtan gülümseme

Haaretz gazetesi, Yahudilerin mabede girişini engellemek için Mescid-i Aksa'da bulunan Filistinlilerden 215'inin yaralandığını ve bazılarının hastaneye kaldırıldığını bildiriyor.

Kudüs'teki olaylarda Cumartesi gecesi gözaltına alınan Filistinli Meryem el Afifi'nin gülümsemesi ise, sosyal medyada dakikalar içinde viral oldu. İsrail polisinin saldırıp ellerini kelepçelediği Meryem, kameraya dönüp gülümsedi.