İŞKUR’dan işsizlere şifa gibi hamle! Aylık 6 bin TL ödenecek

İŞKUR'dan iş arayanlarla ilgili önemli bir adım atıldı. 45 gün İŞKUR güvencesiyle çalışanlara eğitim programı kapsamında günlük 133.33 TL ödenecek. Bu da aylık 6 bin TL’ye denk geliyor.

İŞKUR’dan işsizlere şifa gibi hamle! Aylık 6 bin TL ödenecek

İŞKUR işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak için “İşbaşı Eğitim Programları" düzenlediğini duyurdu.  Başvuru yaparak kurslara katılanlara günlük harçlık ödemeleri yapılıyor. Yani İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları kapsamında mesleki deneyim kazandırırken, gelir olanağı da sağlıyor. İşte İşbaşı Eğitim Programlarından yararlanma şartlarının şartları….

İŞKUR’dan işsizlere şifa gibi hamle! Aylık 6 bin TL ödenecek - Resim : 1

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak şartı,
15 yaşını tamamlamış olmak şartı,
İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak şartı,
Emekli olmamak şartı,
Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı çalışmamak şartı,
Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak şartı,
Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak şartı,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekiyor.
Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanacak ve kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecek.

İŞKUR’dan işsizlere şifa gibi hamle! Aylık 6 bin TL ödenecek - Resim : 2

 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ

Söz konusu program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanıyor.

Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olacak şekilde oluşturuldu.

Çağın ve geleceğin meslekleri olarak görülen oyun geliştirme uzmanı, siber güvenlik, kodlama ve bulut bilişim gibi alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası kişiler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.