İslam Memiş gram altın için tarih verdi

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten katıldığı televizyon programında dikkat çeken bir altın yorumu geldi. İslam Memiş, 2 ay içinde gram altının 600 TL'nin altına inebileceği tahmininde bulundu.

İslam Memiş gram altın için tarih verdi

Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş'ten altın fiyatlarına ilişkin yeni bir yorum geldi. ABD Merkez Bankası'nın 2022 yılında faiz artırımına başlayacağını söyleyen Memiş, "Gram altında önümüzdeki 2 ay içinde 600 TL seviyesinin altında bir rakam bekliyorum. 585-590 seviyeleri gelebilir." ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları, Fed tutanaklarının açıklanması ve Fed politika yapıcılarından gelen şahin yorumlar sonrasında bu haftayı kayıpla kapatmaya doğru ilerliyor. Gram altın ise dolar/TL 'deki seyri takip ederek 700 TL civarında bulunuyor. Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki iki ay içerisinde altın fiyatlarının düşebileceğine ilişkin yeni bir yorumda bulundu.

İslam Memiş: 600 TL'nin altında bir rakam bekliyorum

Memiş altın değerlendirmesini A Haber ekranlarında yaptı ve iki ay içerisinde gram altının 585 lira seviyesine gelebileceğini söyledi.

Memiş'in açıklaması şu şekilde:

Dünyada da altının ons fiyatı düşüş trendine girecek. Çünkü Amerikan Merkez Bankası FED varlık alımlarının miktarını artırır bundan sonra ve 2022 yılında FED faiz artırımına başlayacak bu da altın için olumsuz. Gram altın/TL fiyatında önümüzdeki 2 ay içinde 600 TL seviyesinin altında bir rakam bekliyorum. Yani 585-590 seviyelerinde.

"Vatandaşlar suni yükselişleri fırsata çevirebilir"

O yüzden bozdurmak isteyen vatandaşlar bu suni yükselişleri bir fırsata çevirebilirler. Vatandaşlarımıza şunu tavsiye ederim bu fiyatlamalar köpük fiyatlamalar, suni yükselişler. Vatandaşlara tavsiyem yüksek seviyeler kalıcı olmayabilir."