İşlemler 3 hafta önceden başlatılmış

İzlanda Dışişleri Bakanlığı, Milli Takım’ın havalimanındaki skandal muamelesine ilişkin “zamanında bildirimde bulunulmadığı” iddiasını ortaya atmıştı. Ancak bu iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

İşlemler 3 hafta önceden başlatılmış

A Milli Takımı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’nde, H Grubu'ndaki dördüncü maçı için İzlanda'ya gitmiş ve havalimanında saatlerce bekletilmişti. İzlanda Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliğinin zamanında bildirimde bulunmadığı" gerekçesiyle bekletilidği ileri sürülmüştü. Ancak skandal muamele için yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

 İzlanda Dışişleri Bakanlığı yaşanan gelişmelere ilişkin, ülkenin resmi haber ajansı RUV'a 23 Haziran'da yeni bir açıklama yaptı.

RUV'un internet sayfasında yer alan habere göre, daha önceki açıklamalarında yer alan "zamanında bildirimde bulunulmadığı" iddiasından kendi beyanıyla dönen İzlanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliğinin A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'ya gidişine dair gerekli başvuruları 16 Mayıs'ta Bakanlığa gönderdiği nota ile başlattığını aktardı.

Haberde ayrıca söz konusu notanın alındığının İzlanda Dışişleri Bakanlığı tarafından 27 Mayıs'ta teyit edildiği ve taleplerin ilgili İzlanda makamlarına yönlendirildiği bilgisine de yer verildi.

3 hafta öncesinden bildirim yapılmış

Böylece Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği ile İzlanda Dışişleri Bakanlığı arasındaki irtibatın, bu bakanlığın iddiasının aksine "uçağın varışından birkaç saat önce" değil, 3 hafta öncesinden başladığı ortaya çıktı.