Cübbeli Ahmet Hoca, Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde hüngür hüngür ağladı

Kalp ameliyatı olduktan sonra ilk kez İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde ortaya çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, törende gözyaşlarına hakim olamadı. Öet yandan Ustaosmanoğlu'nun Ahmet Mahmut Ünlü'ye vasiyeti ortaya çıktı.

Cübbeli Ahmet Hoca, Ustaosmanoğlu'nun cenazesinde hüngür hüngür ağladı

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında vefat etti. Ustaosmanoğlu için, son yolculuğuna uğurlanmak üzere Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Sevenleri akın etti

Cenaze töreninde Ustaosmanoğlu'nun sevenlerinin yoğunluk oluşturduğu görüldü. Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de törene katılan isimler arasındaydı.

Cübbeli gözyaşlarına hakim olamadı

Kameralara yansıyan Cübbeli Ahmet'in, son derece üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Cübbeli Ahmet, Ustaosmanoğlu'nun yetiştirdiği öğrenciler arasında yer alıyor.

Ustaosmanoğlu'ndan Ahmet Mahmut Ünlü'ye vasiyet

Öte yandan Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrası Cübbeli Ahmet Hoca'nın yıllar önce verdiği röportajda söyledikleri yeniden gündem oldu.

Cübbeli, o röportajda Mahmut Efendi'nin kendisinden bir istekte bulunarak "Hocamın yanında hizmet bana da nasip oldu. 30 sene kadar önce bir gün kendisine tefsir okuduğum anda buyurdu ki 'Benim yakınımda kendine bir mezar al. Bana orada tefsir okursun.' Tabii evliyaların sözleri boşuna olmaz. Ben bir müjde anladım buradan. İnşallah imanla ölmem nasip olacak ki bir evliya bana kabirde birliktelik vaadediyor. Benim için en büyük müjdedir." demişti.