İspanyol turist kalede böyle bulundu

Erzurum'a gelen İspanyol Daniel Mera, gezmek için gittiği kalede mahsur kaldı. Lise öğrencilerinin farkettiği İspanyol turist kilitli kaldığı kaleden polislerin gelmesi ile çıkarıldı.

İspanyol turist kalede böyle bulundu

Erzurum'da Merkez Yakutiye ilçesindeki tarihi eserlerin bulunduğu alanı gezen Daniel Mera son olarak 16.45'te kaleye girdi. Ancak Türkçe bilmiyen turist, görevlilerin Türkçe yaptığı kapanış anonsunu anlamadı. Bir süre daha kalede gezen İspanyol turist çıkışa geldiğinde kilitli bir kapı ile karşıylaştı. Paniğe kayıpan turist bağırmaya başladı ancak duyan olmadı.

Bir süre sonra kalenin dışardan fotoğraflarını çekmeye gelen lise öğrencileri İspanyol turistin bağrışlarını duydu. Turisti nasıl çıkaracaklarını bilemeyen öğrenciler hemen polisi aradı. Polis ekipleride durumu müze müdürlüğüne bildirdi. 

Olay yerine gelen polisler, kale görevlisine ulaşıp kapıyı açtırdı. Kale kapısının aralığından yaşadıklarını gazetecilere anlatan Mera, "Kalenin saat 17.00'da kapandığını biliyordum. Ama görevli erken kapattığı için burada mahsur kaldım. Kapıdan baktığımda birileri fotoğraf çekiliyordu. Onlara seslendim ve yardım istedim" diye konuştu.

Müze müdürlüğüne bilgi verilmesi üzerine yaklaşık 30 dakika sonra kaleye gelen görevli kapıyı açarak Daniel Mera, dışarı çıkarıldı. Kale görevlisi Daniel Mera'ya anons yaptığını belirterek hatasının olmadığını yine de kendisinden özür dilediğini söyledi.