Trans olduğunu itiraf eden hakem içini döktü! Federasyon "Çok gururluyuz!" paylaşımı yaptı

İsrail futbolunun önde gelen hakemlerinden Sagi Berman, trans birey olduğunu itiraf etti. Berman'a federasyondan destek geldi. İsrail Federasyonu "İşte yeni hakemimiz Sapir Berman! İlk trans hakem! Çok gururluyuz!" paylaşımında bulundu.

Trans olduğunu itiraf eden hakem içini döktü! Federasyon "Çok gururluyuz!" paylaşımı yaptı

İsrail futbolunun önde gelen hakemlerinden Sagi Berman, trans birey olduğunu ve ismini Sapir Berman olarak değiştirdiğini açıkladı. İsrail Federasyonu ise "İşte yeni hakemimiz Sapir Berman! İlk trans hakem! Çok gururluyuz!" paylaşımı yaptı.

İngiltere'de daha önce hakem Lucy Clark trans birey olduğunu duyurmuş ve bir ilk olarak tarihe geçmişti

İsrail futbolunun tanınmış hakemlerinden Sagi Berman, düzenlediği basın toplantısında trans birey olduğunu açıkladı ve ismini Sapir olarak değiştirdiğini duyurdu.

Aldığı bu cesur kararı duyurmak için basın mensuplarının karşısına geçen 26 yaşındaki Sapir Berman, kendisini çocukluğundan beri kadın olarak hissettiğini söyledi. Berman ayrıca gelecek tepkilerden korkmadığını hatta daha yönettiği maçlarda zaman zaman tacize uğradığı için bu duruma alışık olduğunu ifade etti.

Öte yandan İsrail basını, Sapir Berman'ın önümüzdeki günlerde cinsiyet değişimi operasyonu geçireceğini duyurdu.

İşte Sapır Berman'ın açıklamaları:

"Çocukluğumdan bu yana kendimi hep kadın olarak görüyordum. İlk başlarda bunu nasıl adlandıracağımı bilmiyordum ancak her zaman birçok konuda kendimi kadınların tarafına daha yakın hissediyordum. Kadınlara imreniyordum. Yıllarca bununla yaşadım, katlandım. Hem de bir erkek gibi görünürken bile..."

"Hem hakemler arasında, hem okulda hem de kadınlarla olan ilişkilerimde başarılı bir erkektim. Ailemle birlikteyken de erkektim ama yalnız kaldığımda kadındım... Hep böyle ikiye bölünmüş yaşadım. Çünkü toplumun beni olduğum şekilde kabullenmeyeceğini düşünüyordum. Bu şekilde tam 26 yıl yaşadım..."

"Sonunda bunu açıklamaya ve dünyaya kim olduğumu göstermeye karar verdim. Bunu hem kendi iyiliğim hem de sevdiklerimin iyiliği için yaptım. Çünkü benim acı çektiğimi görmek istemiyorlardı. Beni acı çekerken görmelerine izin vermemiş oldum. Ancak bunu kamuoyuna açıklamama sayılı günler kala kendimde değildim. Ama şu an buradayım. Kendimden ve verdiğim kararın doğruluğundan eminim. Arkamda büyük bir destek var."

Federasyon destek verdi

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İsrail Futbol Federasyonu, Sapir Berman'a tam destek verdi. Federasyondan yapılan paylaşımda, "İşte yeni hakemimiz Sapir Berman! İlk trans hakem! Çok gururluyuz!" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İsrail Hakem Komitesi İdari Müdürü Jair Teper, "Bizim için cinsel kimliğin bir önemi yok. Bizim tek kriterimiz sahadaki futbol yönetimi becerisi" şeklinde konuştu.

Kaynak: Hürriyet