İsrail tepkilerin ardından Myanmar'ın Müslümanlara uyguladığı etnik temizlik için "vahşet" ifadesini kullandı

İsrail, büyükelçisinin Myanmar'ın Müslümanlara yönelik etnik temizliğini destekler nitelikteki tweet'in ardından bir açıklama yayınlayarak Myanmar Hükümeti'nin desteklenmediğini belirtirken bu ülkedeki Müslümanlara yapılan etnik temizlik için "vahşet" ifadesi kullanıldı.

İsrail tepkilerin ardından Myanmar'ın Müslümanlara uyguladığı etnik temizlik için "vahşet" ifadesini kullandı

İsrail'in Büyükelçisi Ronen Gilor, Myanmar hükümetinin, Gambiya'nın Uluslararası Adalet Divanına götürdüğü "Arakanlı (Rohingya) Müslümanlara yönelik soykırımın soruşturulması" talebine yapacağı itiraz öncesi, bu ülkeye "iyi şanslar" dileğinde bulunan bir tweet atmıştı. İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesi bu tweet'i ortaya çıkararak haberleştirdi. Gilor daha sonra bu tweet'i sildi, ancak skandal büyüdü. Gilor'un daha önce de Myanmar hükümeti yanlısı tweet'ler attığı ortaya çıktı.

İsrail Hükümeti bu gelişmenin ardından ilk kez Myanmar'da Müslümanlara yönelik yapılan etnik temizlikle ilgili bir açıklama yayınladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Myanmar Hükümeti'nin Rohingya Müslümanları'na karşı uyguladığı etnik temizlik politikası için "vahşet" ifadesi kullanıldı. Bakanlık, atılan tweet'in bir hata olduğunu da belirtti ve Myanmar Hükümeti'nin desteklenmediğini duyurdu.