İstanbul Adalet Sarayı'nda tartışma yaratan afiş

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki sosyal mesafe afişleri tartışma yarattı. Afişin 'cinsiyetçi' olduğunu ifade eden kadınlar, erkeklerin oturma şekli ile kadınların oturma şekli arasındaki farkları uygun olmadığını söyleyerek itiraz etti.

İstanbul Adalet Sarayı'nda tartışma yaratan afiş

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyanın gündemini sallayan #Erkekyerinibilsin etiketi, milyonlarca insan tarafından kullanıldı. Kadın erkek eşitsizliği ve cinsiyetçiliğe dikkat çekmek için yapılan paylaşımlar çığ gibi büyüyünce her kesimden destek aldı.

Geçmişte de insanların sıkça uyarmak zorunda kaldığı erkek oturma şekilleri nedeniyle sosyal kampanyalar düzenlenmiş, erkeklerin özellikle toplu taşıma araçlarında daha düzgün bir şekilde oturması istenmişti.

Korona virüs salgını nedeniyle yeni oturma düzenleri ve sosyal mesafenin anlatıldığı afişler Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın duvarlarına yerleştirildi. Ancak afişlerde yer alan çizimler kadınların tepkisini çekti.

Erkeklerin bacaklarını olabildiğince açarak oturmalarına karşın, görseldeki kadının bacaklarını birleştirerek oturması ve güvensiz bir duruş ile resmedilmesi başta kadın avukatlar olmak üzere tepkileri de beraberinde getirdi.

Sosyal medyada tepkilerini dile getiren kadınlar, daha önce yapılan 'bacaklarını topla' kampanyasını hatırlatarak afişlerin değiştirilmesini istedi.

Kampanyada toplu taşımada bacaklarını açarak ve yanındakini rahatsız ederek oturan erkekler sosyal medyada ifşa ediliyordu.