İstanbul, Ankara, Sakarya ve Kocaeli’de yaşayanlara hayati uyarı! Sakın bu ölümcül hatayı yapmayın

Gerçek kışın gelmesinin ardından kentlerimiz de kar almaya başladı. Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, İstanbul’dan Ankara’ya doğru ya da Ankara’dan İstanbul’a doğru gelecek vatandaşların Bolu Dağı Tüneli’nden geçerken kesinlikle kış lastikleriyle geçmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul, Ankara, Sakarya ve Kocaeli’de yaşayanlara hayati uyarı! Sakın bu ölümcül hatayı yapmayın

Türkiye’de yaşayan vatandaşların merak içerisinde beklediği kar yağışları sonunda başladı. Başta Anadolu olmak üzere İstanbul’un yüksek kesimlerinde de kar kendisini gösteriyor. Vatandaşlar şimdi kar yağışının İstanbul’un iç kesimlerine ne zaman ulaşacağını merak ediyor.

UZMAN İSİMDEN UYARI

İstanbul bir yana Anadolu’da devam eden kar yağışlarıyla ilgili uzman isim Kerem Ökten’den uyarı geldi. Bolu Dağı’nı kullanacak vatandaşlara uyarıda bulunan Ökten, “Bolu Dağı. Bu gece Bolu Dağından geçerken dikkatli olunmalı. Kar bastıracak. Bolu bol kar yağışı alacak. Abant Şubat ayında beyaz gelinliği giyecek..” dedi.

KAR LASTİĞİ OLMADAN BOLU TÜNELİ'NE GİRMEYİN

Uzmanlar ayrıca kar lastiği olmayan vatandaşların Bolu Tüneli'ne girmesinin çok riskli olduğunu dile getiriyor. Hatta lastiği olan vatandaşların bile yavaş gitmesi, hem ailelerinin hem de kendilerinin can güvenliğini tehlikeye atmaması öneriliyor. 

İstanbul, Ankara, Sakarya ve Kocaeli’de yaşayanlara hayati uyarı! Sakın bu ölümcül hatayı yapmayın - Resim : 1