İmamoğlu'ndan çok kritik açıklama

Son yıllarda mevsimlerin kurak geçmesi sonucu kuraklık sorununun birçok il için tehdit oluşturmasına değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ile ilgili iddialara açıklık getirdi.

İmamoğlu'ndan çok kritik açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yaşandığı iddia edilen su sorununa ilişkin konuştu. Soruları cevaplandıran İBB Başkanı İmamoğlu bu sabah, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) ziyarette bulundu.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu baraj doluluk oranlarına değindi.

İmamoğlu, “Ülkemiz ne yazık ki kurak bir sezon geçiriyor. Bu kuraklığın neredeyse ikinci yılı diyebiliriz. Geçen yıl da benzer bir kuraklığı yaşadık. Şehirlerimiz bu anlamda ciddi bir su sorunuyla karşı karşıya. İstanbul da bunlardan birisi.

Acil konularla ilgili bir eylem planı çalışacağız bugün. Yakın zamanda İstanbulluların su sorunu vardır demiyoruz. Şu anda arkadaşlarımızla süreci konuşacağız hem de İstanbullulara net bilgiler, kısa ve orta vadeli bilgiler aktaracağız.

Suyu en tasarruflu biçimde kullanmaları lazım. Şu an aileler yoğun bir şekilde evlerde bunun da farkındayız ama ailelerin özenle dikkat etmelerini istirham ediyoruz.”

Son yılların en kurak mevsimi

Bir yanda küresel salgın koronavirüs ile mücadele Türkiye giderek kuraklığın etkisi altına gidiyor. Yağmayan yağışlar nedeniyle birçok su kaynağı kururken Türkiye'nin en soğuk kentleri Ağrı, Ardahan, Erzurum ve Kars, bahardan kalma günler yaşıyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan, Prof. Dr. Taşkan Öztaş, "Son 30 yılın belki de en sıcak ve en kurak aralık ayını yaşıyoruz" dedi.