İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Halk Ekmek açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk Ekmek çalışanları ile gerçekleştirilen iftar buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu,Yeni Halk Ekmek fabrikasının devreye girmesiyle, uzun yıllar bu tarz bir yatırıma ihtiyaç duyulmayacağını söyledi. İşte detaylar...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Halk Ekmek açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Halk Ekmek çalışanları ile gerçekleştirilen iftar buluşmasında Yeni Halk Ekmek fabrikasının devreye girmesiyle, uzun yıllar bu tarz bir yatırıma ihtiyaç duyulmayacağını söyledi. 

Önceki yönetim döneminde günde yaklaşık 800-900 bin civarında normal ekmek üretilirken, kendilerinin bu rakamı ihtiyaca dönük 1,5 milyona çıkardıklarını vurgulayan İmamoğlu, “Günde, 16 bin 500 kilometre yol kat ediyor arkadaşlarım Halk Ekmek'i ulaştırmak için hemşehrilerimize. Yani üç günde bir, neredeyse dünyanın etrafında bir tur atacak kadar yolda arkadaşlarım ortaya emek koyuyorlar. Yeni bir fabrikamız açılıyor Hadımköy’de. Bu da üretimimize değer katacak, katkı sunacak çok güzel bir tesis oldu. İnşallah mayıs ayı sonunda 250 bin normal ekmek de burası üretecek. Aynı zamanda 1 milyon adet ‘roll' ekmek, 250 bin adet de ‘çeşit ekmek' üreteceğiz” bilgilerini paylaştı.