İşten çıkarılanların eylemi devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerin belediye önündeki oturma eylemi sürüyor. İşçilerin bir bölümü CHP İstanbul İl Başkanlığına gittiler, burada sessiz eylem başlattılar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, BELBİM, MEDYA A.Ş., İSFALT ve İSTGÜVEN şirketlerindeki görevlerine son verilen işçiler, belediye önündeki eylemlerine devam ediyor.

İşçiler belediyenin Saraçhane’deki binası önünde 28 Ağustos'ta eyleme başlamışlardı. Çadırları ellerinde dövizleri ile iş akitlerinin feshedilmesini günlerdir protesto ediyorlar. İBB işçilerinin eylemine kimi zaman bakanlar ve AK Partili milletvekilleri destek veriyor. İşçilerin bir bölümü CHP İstanbul İl Başkanlığına gitti ve burada oturma eylemi başlattı.

Beyoğlu'nda bulunan CHP İl Başkanlığı girişindeki kaldırımlarda oturma eylemi yapan bir grup işçi, "Ey Kılıçdaroğlu! Namus sözün seçime kadar mıydı?", "Ey İmamoğlu! Hani kimse işinden olmayacaktı? “Ekmeğime uzanan eller kırılsın" yazılı dövizler taşıdı.

Verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz diyen işçilerin oturma eylemi nedeniyle polis de bina önünde güvenlik önlemleri aldı. İşçilerin CHP önündeki sessiz eylemi de sürüyor.