Erzincan depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama

İstanbul ve Marmara Bölgesi'yle ilgili yaptığı deprem açıklamalarıyla adından söz ettiren Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan'da meydana gelen 4,3'lük deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Erzincan depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama

İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, bugün Saat 12.16 sıralarında merkez üssü Erzincan Tercan olan deprem sonrasında twitter hesabından açıklama yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle;

Arkadaşlar, öğlen Erzincan/Tercan’da 4.3’lük bir deprem oldu. Deprem Dumanlı Fay Zonu (DFZ) üzerinde (TR). DFZ kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunda uzanan ve güneybatı ucunda saçaklanan bir fay zonudur. Olur-Aşkale-Tercan istikametinde uzanır (Bozkurt, 2001).

Erzincan depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama - Resim : 1

Bingöl depremi sonrası o bölge için uyarıda bulunmuştu

Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında da açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, ''Karlıova-Göynük arasında en son deprem 1866 yılında olmuş ve 7.2. Göynük-Ilıca arasında 1971 yılında bir deprem var 6.7. Biz Karlova-Göynük arasında özellikle dikkatli olunmasını öneriyoruz'' demişti.

İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün Bingöl depremi sonrası yaptığı açıklama;

Arkadaşlar bugün öğlen Bingöl- Sancaklı’da olan deprem ( haritada S) Nazimiye Fay Zonu üzerinde oldu. Nazimiye Fayı ile DAF’ın kesim noktasına yakın. Bu bölge ile ilgili kısa bir bilgiyi takip eden ikinci tweetimde vereceğim. 

Erzincan depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama - Resim : 2

Arkadaşlar, Karlıova-Göynük arasında en son deprem 1866 yılında olmuş ve 7.2. Göynük-Ilıca arasında 1971 yılında bir deprem var 6.7. Biz Karlova-Göynük arasında özellikle dikkatli olunmasını öneriyoruz. Bu haritadan bugünlü deprem yerini de bulanilirsiniz.

Erzincan depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama - Resim : 3