İş yeri sahibi, dükkanına giren hırsızları telefonundan canlı canlı izledi

İstanbul Fatih'te 4 kişi, girdikleri gümüşçü dükkanında gümüş eşya ile kasayı çalarak kayıplara karıştı. İş yeri sahibi ise bu anları cep telefonuna bağlı güvenlik kamerasından canlı izledi.

Molafenari Mahallesi Atik Alipaşa Medrese Sokak üzerindeki gümüşçü dükkanında meydana gelen olayda, sokağa gelen hırsızlar, gümüşçü dükkanına girdi. Şüpheliler içeriden gümüş eşyaların yanı sıra dükkan kasasını alıp kayıplara karıştı.

Hırsızlık anlarında telefonuna bildirim düşen iş yeri sahibi Necip Erdemir ise o anları canlı izledi. Şikayet üzerine polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. 

100 bin dolarlık zarar

Dükkan sahibi Necip Erdemir, "Bir gün önce emniyetten aldığımız bilgiye göre komşu esnafın kilitlerini zorluyorlar. Zorlama nedenleri de sokakta bir hareketlilik olup olmayacağı. Bakıyorlar hiçbir hareketlilik yok, sonra geliyorlar buraya. Bir kişi arabada, bir kişi de sokağın başında nöbet tutuyor.

Dört kişi de dükkana giriyor. Toplamda 2,5  dakikada kepengi kırarak, içeri girip 100 kilogram malımızı çalıyorlar. 100 kilogram malın ortalama girişi 100 bin dolar. Kasamızı alıyorlar. Kasamızda mal gelecek diye 250 bin lira kredi çektiğim para ve 50 bin lira da bir haftalık hasılatımız vardı" dedi.